aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΖήτησε να παίξει στην Εθνική Eλλάδας ο Γουόκαπ-Θετική εισήγηση από ΕΟΚ στο Εσωτερικών

Ζήτησε να παίξει στην Εθνική Eλλάδας ο Γουόκαπ-Θετική εισήγηση από ΕΟΚ στο Εσωτερικών

Την επιθυμία να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα εκφράζει ο Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία δηλώνει πως νιώθει Έλληνας, πως βλέπει το μέλλον του στη χώρα ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του και πως εφόσον αρνηθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στην «επίσημη αγαπημένη», θα επιστρέψει το διαβατήριο που θα εξασφαλίσει και θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό (όπως π.χ. να αγωνίζεται ως κοινοτικός σε κάποια πρωταθλήματα).

Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί με θετική εισήγηση από την ΕΟΚ στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, που επίσης διάκειται θετικά. Μια τέτοια εξέλιξη, πέραν του ότι θα θέσει έναν πολύ ικανό παίκτη στη διάθεση της Εθνικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (και όχι μόνο) εξυπηρετεί και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, καθώς εφόσον ελληνοποιηθεί ο Γουόκαπ θα ελευθερωθεί μια θέση ξένου στους «ερυθρόλευκους».

Σημειώνεται πως η Εθνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μόνο έναν παίκτη που έχει αποκτήσει την νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης αφού έχει συμπληρώσει τα 16 χρόνια. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως αν ο Γουόκαπ γίνει Έλληνας, τότε δεν θα μπορεί να αγωνιστεί ΚΑΙ αυτός αλλά ΚΑΙ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με την Εθνική ομάδα στην ίδια διοργάνωση, αλλά μόνο ένας εκ των δύο (ή κάποιος άλλος, όπως π.χ. ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που επίσης έχει κινήσει εδώ και καιρό τις διαδικασίες ελληνοποίησης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ