aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΤσεχία Ελλάδα 97-72: Όνειρο ήταν και πάει

Τσεχία Ελλάδα 97-72: Όνειρο ήταν και πάει

Κατώτερη των περιστάσεων, η Ελλάδα έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση, γνώρισε τη συντριβή από την Τσεχία (97-72) στον τελικό της Βικτόρια και την είδε να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η εμφάνιση απέναντι στην Κίνα ήταν καλή. Η απόδοση απέναντι στην Τουρκία ήταν σπουδαία. Η Ελλάδα πήγε στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια με αυτοπεποίθηση, όμως η Τσεχία ήταν απλώς ανώτερη, επικράτησε με 97-72 και πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία, το Ιράν και τις ΗΠΑ με στόχο την οκτάδα.
Κακή εικόνα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που δέχθηκε 32 πόντους στην πρώτη και 31 πόντους στην τρίτη περίοδο, δεν είχε ρυθμό και συνεργασίες στην επίθεση, δεν είχε τρόπο να περιορίσει τους αντιπάλους της στην άμυνα, γενικώς δεν έδειξε έτοιμη για μια τόσο μεγάλη μάχη απέναντι στην Τσεχία που “πεινάει” για επιτυχίες, έχει ένα ισορροπημένο ρόστερ, έπαιξε με αποφασιστικότητα και πήρε δίκαια το εισιτήριο για το τουρνουά που θα γίνει στη Σαϊτάμα.
Μεγάλο ματς από τον φόργουορντ Πάτρικ Άουντα (20 πόντοι, 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 18 λεπτά), με τον Τόμας Σατοράνσκι και τον Γιαν Βέσελι να παίζουν στο ρελαντί, την μπάλα να κυκλοφορεί με ταχύτητα, την έξτρα πάσα να φτάνει πάντα στον ελεύθερο παίκτη και την Τσεχία να απολαμβάνει την πρόκληση από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Οι Τσέχοι έκλεισαν το ματς με 76% στο δίποντο (26/34) που συνιστά εξωφρενικό ποσοστό για αγώνα αυτής της κρισιμότητας, είχαν 12 περισσότερα ριμπάουντ και υπερδιπλάσιες ασίστ (25-12), είχαν και διπλάσιες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (128-66) απέναντι στην Ελλάδα των 8/26 τριπόντων και των 12 ασίστ για τα 14 λάθη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ