aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Νέα | Αθλητικές Ειδήσεις ΜπάσκετΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΠαναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 64-77: Είχε δυνάμεις και καλά ποσοστά για τρεις περιόδους

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 64-77: Είχε δυνάμεις και καλά ποσοστά για τρεις περιόδους

Εν αντιθέσει με ό,τι έγινε στο φιλικό με την Αναντολού Εφές, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην επίθεση. Κι αυτό έκανε, εν τέλει, τη διαφορά. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επιβλήθηκε εκείνης του Ντέγιαν Ράντονιτς (77-64) στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας τον τίτλο στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” που διεξήχθη για τέταρτη σεζόν.

Πολλά τα μαθήματα που πήραν οι πράσινοι αυτό το διήμερο (και δη στον τελικό του φιλικού τουρνουά), δεδομένου πως πρόκειται για μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία όμως ξέρουν πως σε μια βδομάδα θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν -αυτό του Super Cup στη Ρόδο.

Εν αναμονή βέβαια της ένταξης τόσο του Μάριους Γκριγκόνις όσο και του Ματέους Πονίτκα (ήταν στο ΟΑΚΑ) στις προπονήσεις και, εν συνεχεία, στο rotation για να αυξηθούν αισθητά οι επιλογές του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Νέιτ Γουόλτερς σε ρόλο κουμανταδόρου. Παρά τις πολλές απουσίες που είχε όμως, η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε πιο συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (12-15 στο 8′), αλλά μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου αυτόι είχε κάνει… φτερά, με τον Αρτούρας Γκουντάιτις να σκοράρει σχεδόν με την εκπνοή για το πράσινο προβάδισμα (20-18 στο 10′).

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς περιόρισε το rotation σε σχέση με το πρώτο φιλικό στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” (δείγμα ότι πλέον ήθελε να προετοιμαστεί καλύτερα εν όψει του Super Cup), με το ντέρμπι να συνεχίζεται και τον χαμηλό ρυθμό να αποτελεί τον κανόνα της φιλικής αναμέτρησης.

Το καλό τελευταίο δίλεπτο των κόκκινων αρκούσε για να τους δώσει το προβάδισμα με μια καλή διαφορά (33-40 στο 20′) στην ανάπαυλα, με τον Έτορε Μεσίνα να βλέπει τον Τομάσο Μπαλντάσο να προσφέρει πολλά περισσότερα απ ότι συνήθως (8 πόντοι).

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με τους παίκτες των ομάδων να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα παρά στην επίθεση. Αυτό επηρέασε την ποιότητα του φιλικού, με την Αρμάνι Μιλάνο πάντως να διατηρεί το προβάδισμα. Έστω και μικρό.

Με τον Μπίλι Μπάρον να αναλαμβάνει δράση πλέον, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +6 (45-51 στο 27′), μεγαλώνοντας τη διαφορά λίγο ακόμη στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Το +10 (53-63 στο 32′) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ως τότε, την ώρα που ο Ντέγιαν Ράντονιτς επιχειρούσε -μέσω συνεχόμενων αλλαγών- να βρει ένα λειτουργικό σχήμα για να κυνηγήσει την ανατροπή.

Όσο όμως τα περιφερειακά σουτ κατέληγαν στο σίδερο, ήταν αδύνατο για τον Παναθηναϊκό να μαζέψει ή να ανατρέψει το ιταλικό προβάδισμα. Αντίθετα, η Αρμάνι Μιλάνο ήταν πολύ πιο ουσιαστική (κυρίως κοντά στο καλάθι) και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας δίχως πρόβλημα στη νίκη – τίτλος στο “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 33-40, 53-58, 64-77.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ