aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΛύγισαν τα τσιμέντα στην απόσυρση του «13» για τον θρύλο Διαμαντίδη!

Λύγισαν τα τσιμέντα στην απόσυρση του «13» για τον θρύλο Διαμαντίδη!

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, μέσα σε μερικά λεπτά, ο χρόνος… πάγωσε και πέρασαν από το μυαλό κάθε Παναθηναϊκού χιλιάδες αναμνήσεις με τον τιτάνα Δημήτρη Διαμαντίδη. Αφότου, λοιπόν, ο τεράστιος 3D πάτησε για τελευταία φορά στο παρκέ του ΟΑΚΑ με την πράσινη φανέλα (περίπου στο 17′ του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ), στη συνέχεια ήρθε το… ζουμί.

Ήρθε η μοναδική εικόνα που θα συντροφεύει κάθε φίλο του Εξάστερου από ‘δω και πέρα. Στα… συμβολικά 13” προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, τα φώτα έκλεισαν και τα πάντα κινούνταν γύρω από τον Μήτσο. Όλος ο κόσμος όρθιος, συγκινημένος, να βλέπει για τελευταία φορά το δικό του -επί μια 12ετία- παιδί.

Η εξάστερη φανέλα με το «13» του Διαμαντίδη σηκώθηκε για ΠΑΝΤΑ στην οροφή του ΟΑΚΑ. Παρέα με αυτήν του εξίσου εμβληματικού αρχηγού Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο ένας το 2009, ο άλλος το 2016… Ποτέ και κανείς ξανά δεν θα φορέσει την τιμημένη φανέλα με αυτόν τον αριθμό. Κι εδώ που τα λέμε, αυτό είναι σωστό. Αυτό είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης περιέγραψε πώς βίωσε την πανέμορφη βραδιά που οργανώθηκε για να τιμηθεί για την προσφορά του. Ο «Μήτσος» δήλωσε συγκινημένος από τη συμπεριφορά του κόσμου και ευγνώμων στη διοίκηση για τη γιορτή που διοργάνωση, ενώ προανήγγειλε την παραμονή του στο μπάσκετ.

Αναλυτικά, ο θρύλος του Παναθηναϊκού μίλησε για:

-την τελευταία του συμμετοχή: «Ένιωσα πολύ ωραία που μπήκα μέσα κι έπαιξα έστω και ενάμιση λεπτό. Θα συνεχίσω να παίζω, αλλά όχι επαγγελματικά. Όλη η εκδήλωση ήταν για μένα κάτι πολύ ιδιαίτερο και όμορφο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω, πέραν του ότι ήταν κάτι πολύ όμορφο».

-το αν έχει συνειδητοποιήσει το «αντίο»: «Συνειδητοποίησα τι γίνεται όταν μπήκα μέσα και ο κόσμος με χειροκρότησε. Ήταν για μένα κάτι συγκινητικό».

-το αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσφοράς του: «Δεν καταλαβαίνω τι έχω κάνει. Δεν το σκεφτόμουν ποτέ. Προσπαθούσα να παίζω μπάσκετ. Με ενδιέφερε τι κάνει η ομάδα κι όχι τι έχω καταφέρει. Τώρα που σταμάτησα, όταν βλέπεις πράγματα που έχεις κάνει ίσως σκέφτεσαι διαφορετικά. Όταν όμως παίζεις το μυαλό σου είναι στο παιχνίδι και μόνο».

-τη γιορτή που ετοίμασε η ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ έκανε μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Και για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες για άλλους αθλητές».

-το τι θα κάνει στη συνέχεια: «Είμαστε σε κάποιες συζητήσεις, όταν θα είναι κάτι οριστικό θα μπορέσω να πω. Θέλω να είμαι κοντά στο μπάσκετ, δεν ξέρω ακόμη τι και πώς. Σίγουρα όχι ως προπονητής. Να μπορέσω να πω έστω και μια κουβέντα σε ένα παιδί, όχι για να του πω κάποια πράγματα σε πρακτικό κομμάτι, αλλά σε πράγματα εκτός μπάσκετ που είναι σημαντικά και για το μπάσκετ».

-το πώς περνά πλέον το χρόνο του: «Δεν υπάρχει άγχος και περνάω αρκετή ώρα με τα παιδιά μου και την οικογένειά μου».

Απολαυστικός ο Νίκος Παππάς στις δηλώσεις του για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. «Θα μας λείψει, και σαν αγωνιστική παρουσία, αλλά και σαν άνθρωπος μέσα στην ομάδα. Ντάξει, δεν τον χάσαμε τον άνθρωπο, θα τον βλέπουμε και εκτός. Το μπάσκετ σταμάτησε απλά», τόνισε.

Όσο για το αν φιλοδοξεί να γίνει εκείνος ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού; «Θέλω να βοηθήσω, να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου», δήλωσε.

Δείτε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και διάφορες στιγμές από την βραδιά που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ