aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΒεζένκοφ και Παπανικολάου έστειλαν στον τελικό τον… ασόβαρο Ολυμπιακό

Βεζένκοφ και Παπανικολάου έστειλαν στον τελικό τον… ασόβαρο Ολυμπιακό

Ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε 76-70 τη μαχητική και με πολλές ελλείψεις ΑΕΚ, για να προκριθεί στον τελικό του Final Four του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Σλούκα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ με τους Κολόμ, Φλιώνη, Χάμερ, Γκρίφιν και Μαυροειδή. Χωρίς σοβαρότητα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά, οι οποίοι σκόραραν κυρίως λόγω ποιότητας και από την περιφέρεια, με την «Ένωση» από την άλλη να στοχεύει σωστά με Χάμερ και Γκρίφιν. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί (14-12), μέχρι το 7’. Εκεί, το σύνολο του Δέδα έκανε ένα 6-0 για το +4 (14-18), με τους Πειραιώτες να σφίγγουν αμυντικά στο τελευταίο λεπτό και με τον Παπανικολάου να μειώνουν στο καλάθι (16-18), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μία άτυπη «μονομαχία» Παπανικολάου και Χάμερ ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την ΑΕΚ να είχε το προβάδισμα (23-24), μέχρι το 13’. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έβγαλε απανωτές άμυνες με τον Γουόκαπ και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο ξέφυγε στο +6 (30-24), στο 15’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Μπαρτζώκα αποφάσισαν να… περπατήσουν στο παρκέ, με αποτέλεσμα να χάσουν τον ρυθμό τους επιθετικά και να αποσυνδεθούν από το καλάθι. Η αντίδραση της «Ένωσης» ήρθε με τον Φλιώνη, ο οποίος έφερε το ματς στον πόντο (30-29), με τον Σλούκα να διαμορφώνει το 32-29 του πρώτου ημιχρόνου.

Περισσότερη ενέργεια έβγαζε ο Ολυμπιακός στην αρχή του δεύτερου μέρους, βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση για το +8 (39-31). Από την άλλη, ο Γκρίφιν προσπάθησε να κρατήσει επιθετικά την ΑΕΚ, με τους Ντόρσεϊ και Φαλ να στέλνουν τους «ερυθρόλευκους» στο +10 (48-38), στο 26’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο και με τον Βεζένκοφ να αναλαμβάνει… δράση ο Βεζένκοφ ξέφυγε στο +16 (56-40), με τον Χάμερ να κάνει το 56-42 της τρίτης περιόδου.

Με ένα 4-0 στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στο +18 (60-42), αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν υπερβολικά, δίνοντας απανωτά… δικαιώματα. Έτσι, αρχικά, ΑΕΚ μείωσε στο -11 (64-53) και αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έλεγαν να σοβαρευτούν, εκείνοι του Δέδα πλησίασαν στο -5 (66-61), στο 37’. Εκεί, επέστρεψαν στο παρκέ Σλούκας, Βεζένκοφ και Παπανικολάου για το +10 (71-61), στο 1:10’’ πριν από τη λήξη. Χρόνος για τη μεγάλη ανατροπή δεν υπήρχε και έτσι οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με το τελικό 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-29, 56-42, 76-70

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ