aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΠρόκριση στον τελικό με ένα… ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό!

Πρόκριση στον τελικό με ένα… ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό!

Μόλις 20 λεπτά είχε διάρκεια ο ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ.

Διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν στο δεύτερο και έτσι το παιχνίδι κατακυρώθηκε στους «πράσινους», οι οποίοι είχαν πάει στα αποδυτήρια προηγούμενοι 40-25. Στον τελικό της Κυριακής (17/2) που θα γίνει στο Ηράκλειο, το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με τους Βουγιούκας, Τόμας, Παπαπέτρου, Κιλπάτρικ και Καλάθη ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Τίμα, Γουίλιαμς-Γκος και Γουέμπερ. Από νωρίς στην αναμέτρηση είχαν τον έλεγχο οι «πράσινοι» (9-8), με τους «ερυθρόλευκους» να χτυπούν κυρίως από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» χτύπησε μέσα από τη ρακέτα με τον Τόμας, ο οποίος αξιοποιούσε τις ασίστ του Καλάθη και έτσι ξέφυγε στο +12 (20-8), στο 8’. Ο ΛεΝτέι ξεκόλλησε τους Πειραιώτες (20-12), με τον Κιλπάτρικ να στέλνει την ομάδα του Πιτίνο στο +11 (23-12), στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τη δυναμική και αποτελεσματική του άμυνα, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (30-16) και στο δεύτερο ημίχρονο. Με κάποια φόλοου του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός, ο οποίος έδειχνε τρομερή δυσκολία ακόμη και να κυκλοφορήσει την μπάλα, προσπαθούσε να κρατηθεί στο παιχνίδι επιθετικά, αλλά είχε μεγάλη αδυναμία στη ρακέτα και έτσι οι «πράσινοι» ξέφυγαν στο +15 (35-20). Μάλιστα, στη συνέχεια οι παίκτες του Πιτίνο έκαναν κλεψίματα, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά ακόμη και στο +18 (40-22) με τον Καλάθη, αφού εκείνοι του Μπλατ έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Η μόνη αντίδραση των Πειραιωτών ήταν ένα τρίποντο του Σπανούλη, που διαμόρφωσε το 40-25 του πρώτου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 10, Λάνγκφορντ 4 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 7, Γκιστ 6, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ 2, Καλάθης 9 (1), Μήτογλου.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 5 (1), Γουίλιαμς-Γκος 2, Σπανούλης 5 (1), Τίμα, Μιλουτίνοφ 4, Στρέλνιεκς, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 3 (1), Μπόγρης, ΛεΝτέι 4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ