aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΗ ΑΕΚ επέστρεψε… και στο Κύπελλο

Η ΑΕΚ επέστρεψε… και στο Κύπελλο

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια, αλλά η ΑΕΚ είναι και πάλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η «Ένωση» αντιπαρήλθε τις απουσίες κόσμου, Βασιλειάδη (λόγω τιμωρίας από πέρσι) και Λαρεντζάκη (λόγω ενοχλήσεων) και νίκησε στο ΟΑΚΑ τον αξιόμαχο για ένα ημίχρονο Κόροιβο με 98-57.

Πολύ καλοί κατά διαστήματα οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν και πάλι κορυφαίο σκόρερ τον Μάικ Ντίξον με 20 πόντους. Ευχάριστη έκπληξη ο Διονύσης Σκουλίδας (11π.), πολύ καλός ο Τζαουάντ Γουίλιαμς (12π.), ενώ πήραν αρκετό χρόνο Μωραΐτης (6π.) και Τσαλμπούρης (7π.).

Απών για τους ηττημένους ο τραυματίας Βαν Όστρουμ, δεν χρησιμοποιήθηκε και ο Μιλουτίνοβιτς, ενώ συμπλήρωσε τη δωδεκάδα ο 15χρονος Αλέξης Κάτζος, που πήρε και χρόνο συμμετοχής.

Τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση των ημιτελικών-«φωτιά» του Κυπέλλου με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Οι αγώνες θα γίνουν 15 Ιανουαρίου και θα είναι νοκ άουτ.

inner
Το ματς

Με ψηλή πεντάδα, Ούκιτς, Σκουλίδα, Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμς και Όουενς, άρχισε το ματς η ΑΕΚ έχοντας απέναντί της τους Γκότσερ, Μπράουν, Μιχάλογλου, Χατζηνικόλα, και Χολ. Τα τρίποντα του Μπράουν και του Χατζηνικόλα κρατούσαν τον Κόροιβο κοντά στο σκορ (7-6, 9-9), ωστόσο η υπεροχή στα ριμπάουντ επέτρεψαν στην «Ένωση» με ένα 8-0 να ξεφύγει 19-10. Ο Ζντοβτς χάρισε στον μέχρι πρότινος τραυματία Ιβάνοβιτς το ντεμπούτο του και ο Μαυροβούνιος μαζί με τον Ντίξον οδήγησαν την ομάδα τους στο 23-16 της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και βρίσκοντας σκορ από τους Έλληνες, αλλά και εφαρμόζοντας ζώνη εξανέμισαν γρήγορα τη διαφορά (23-23) αναγκάζοντας τον Σλοβένο προπονητή της ΑΕΚ να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τους «κιτρινόμαυρους» που απάντησαν με ένα σερί 8-0 (31-23) και με τον Γουίλιαμς να «ζεσταίνεται» από μακριά η διαφορά εκτοξεύτηκε τους 14 (39-25) και παρέμεινε στα επίπεδα αυτά ως το τέλος του ημιχρόνου (47-33).

inner
Ένα έμμεσο κι ένα κανονικό τρίποντο από Ούκιτς και Γουίλιαμς έφεραν την ΑΕΚ στο 53-35 μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σκουλίδας με οκτώ σερί πόντους και μία εντυπωσιακή τάπα πιστοποίησε την πολύ καλή του κατάσταση και το σκορ ξέφευγε όλο και περισσότερο (61-38), παρότι ο Ντίξον έμενε στον πάγκο. Η σκυτάλη πέρασε σε Μαυροειδή και Ούκιτς (74-41) και το καλύτερο δεκάλεπτο των γηπεδούχων στο ματς ολοκληρώθηκε στο +27 (75-48). Τα πάντα είχαν κριθεί και οι δύο προπονητές άνοιξαν το ροτέισον, με τον Ζντοβτς να χρησιμοποιεί Τσαλμπούρη και Χαριτόπουλο και τον πρώτο με πέντε σερί πόντους να κάνει το 90-52. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έριξε στη μάχη στο φινάλε και τον 15χρονο Κάτζο και ο 17χρονος Μωραΐτης με τρίποντο έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 98-57, που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 23-16, 47-33, 75-48, 98-57.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 20, Όουενς 4, Ιβάνοβιτς 7, Μωραΐτης 6, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11, Γουίλιαμς 12, Τσαλμπούρης 7.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 8, Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12, Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10, Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9, Αποστολίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής 4.

Διαιτητές: Κορομηλάς-Τσαρούχα-Μαλαμάς (Ντάβαρης, Άκελ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ