aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΠαπανικολάου: «Θέλουμε να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων»

Παπανικολάου: «Θέλουμε να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων»

Μόνο η πρόκριση επί της Ρωσίας και η είσοδος στη ζώνη των μεταλλίων βρίσκεται στο μυαλό των παικτών της Εθνικής ομάδας, με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει το σύνθημα ενόψει του αυριανού προημιτελικού. Ο Έλληνας διεθνής, στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας στη φάση των ομίλων και τόνισε ότι οι παίκτες έχουν αναθεωρήσει και πλέον έχουν βάλει ψηλά τον πήχη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου

«Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για ένα ματς σαν κι αυτό, με τη ζώνη μεταλλίων να φαίνεται στο βάθος. Να δώσουμε τα πάντα για να μπούμε μετά από χρόνια στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, η Ρωσία είναι πολύ σκληρή ομάδα, παίζει πολύ κλειστά με αθλητικά κορμιά και θέλουμε να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας: «Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο σε βοηθά στο ότι δεν μπορείς να πας πιο πίσω ή πιο κάτω. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αναθεωρήσαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας πρώτα από όλα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα ως τότε δεν δούλευε ή δεν ήθελε. Πάντα υπάρχει αντίπαλος, που μπορεί να είναι καλύτερος. Εμείς στην προετοιμασία και στα πρώτα ματς προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά τώρα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα. Συζητήσαμε όλοι μαζί, δώσαμε αυτοπεποίθηση ο ένας στον άλλο και αυτό φαίνεται πλέον προς τα έξω πόσο πιο καλή ψυχολογία υπάρχει, γιατί το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό. Όλα συνδέονται για να βγει μια καλή εικόνα στον αγώνα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για το αν νιώθει πιο ευνοϊκές τις συνθήκες πρόκρισης σε σχέση με το 2015 απάντησε: «Δεν θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης με το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καλό μομέντουμ και αυτό σου δίνει μια παραπάνω διάθεση να παίξεις. Θα είμαστε έτοιμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Αν έχουμε την ίδια προσήλωση και επιθυμία με το ματς με τη Λιθουανία, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα. Από εκεί ξεκινάνε όλα».

Σχετικά με την παρουσία του Κώστα Σλούκα είπε: «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με τα παιχνίδια που κάνει ο Κώστας, αλλά και ο Νικ. Έχουν ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο και ίσως λέω και λίγο. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, κι εμείς τους βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το θέμα είναι να παίζει καλύτερα η ομάδα, αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πετύχει κάτι όμορφο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ