aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΩραία και χωρίς Γιάννη στην πρόβα τζενεράλε η Εθνική Ελλάδος

Ωραία και χωρίς Γιάννη στην πρόβα τζενεράλε η Εθνική Ελλάδος

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών της για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Ελλάδος, καθώς συνέτριψε με 74-51 τη Βενεζουέλα και κατέκτησε το τουρνουά της Σουτσόου.

Δεν αγωνίστηκε, για προληπτικούς λόγους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω ενός ερεθισμού στο γόνατο, αλλά… ουδέν πρόβλημα για την ελληνική ομάδα. Κορυφαίοι σκόρερ οι Μπουρούσης με 12, Καλάθης με 11 και Παπαγιάννης με 10. Πονοκέφαλος για Σκουρτόπουλο η καλή παρουσία από Μάντζαρη (11π.) και Κόνιαρη (8π.).

Την Τετάρτη η αποστολή αναχωρεί οδικώς για τη Ναντζίνγκ, όπου την αποστολή θα συναντήσει ο Κώστας Σλούκας.

Το ματς

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο οδήγησε σε σχήμα με Καλάθη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μπουρούση για την Εθνική Ελλάδος, που παρουσιάζοντας αρχικά αδυναμία στην περιφερειακή άμυνα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (7-11). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έριξε στη μάχη Μάντζαρη και Λαρεντζάκη αλλάζοντας τις θέσεις «1» και «2» και λίγο αργότερα πέρασε τον Παπαγιάννη αντί του Μπουρούση. Ο γκαρντ της Ούνιξ με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα, 18-16, για να κλείσει το δεκάλεπτο με 20-19.

Μάντζαρης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Βασιλόπουλος και Παπαγιάννης άρχισαν τη δεύτερη περίοδο για την ελληνική ομάδα, που με βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα και σκορ από τον ψηλό της στην επίθεση ξέφυγε με 25-19. Η Βενεζουέλα έμεινε άσφαιρη στο πρώτο τρίλεπτο του δεκαλέπτου και τα τρίποντα από «Λάρι» και Βασιλόπουλου έφεραν την Ελλάδα στο +8 (31-23). Ο Καλάθης με μια ασίστ στον Μπουρούση κι ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό οδήγησε την Εθνική στο 35-23, πριν το 36-25 του ημιχρόνου.

Ο Κόνιαρης πέρασε για πρώτη φορά στο ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, δίπλα σε Καλάθη, Θ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούση. Τα τρίποντα των δύο γκαρντ εκτόξευσαν την Εθνική στο 48-32 και στο φινάλε της περιόδου στο 57-39. Μάντζαρης, Παπανικολάου, Βασιλόπουλος, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης άρχισαν την τελευταία περίοδο. Το τρίποντο του Μάντζαρη και τα συνεχή καλάθια του Παπαγιάννη απομάκρυναν κι άλλο την Ελλάδα, 64-39, προτού η χαλάρωση των διεθνών και η πίεση της Βενεζουέλας οδηγήσει σε λάθη και στη μείωση της ψαλίδας (66-49). Το τάιμ άουτ του Σκουρτόπουλου βοήθησε την Εθνική να συνέλθει και με πόντους από Κόνιαρη και Μάντζαρη να κλείσει το ματς με 74-51.

Δεκάλεπτα: 20-19, 36-25, 57-39, 74-51

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Καλάθης 11, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 6, Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 12, Μάντζαρης 11, Λαρεντζάκης 4, Παπαγιάννης 10, Βασιλόπουλος 3, Θ. Αντετοκούνμπο 5, Κόνιαρης 8.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ