aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ«Ρόλος ηγέτη σε Μπουρούση, Αντετοκούνμπο»

«Ρόλος ηγέτη σε Μπουρούση, Αντετοκούνμπο»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στους ηγετικούς ρόλους των Αντετοκούνμπο και Μπουρούση. Σχολίασε επίσης τις αποχωρήσεις των Σπανούλη και Ζήση και ξεκαθάρισε για το μέλλον του πως είναι στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στράτος Περπέρογλου:

Για την πρόκληση του Προολυμπιακού: «Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε και θεωρώ πως όλοι μας θα παλέψουμε γι’ αυτό. Είναι θέμα ημέρας και τύχης. Κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, όμως είναι δεδομένη η επιθυμία μας να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα. Και ξέρεις θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχουμε πίεση, αφού με όλη αυτή την ανανέωση δεν πάμε ως φαβορί και αυτό ίσως μας βγει σε καλό».

Για το αν είναι έτοιμος για ηγετικό ρόλο: «Δεν μου αρέσουν οι ετικέτες για τον εαυτό μου, δεν μου άρεσαν ποτέ, προσπαθώ πάντα να βοηθάω και να κάνω ό,τι χρειάζεται για το καλό της ομάδας και τίποτα περισσότερο. Από εκεί και πέρα, η νέα ομάδα θα χτιστεί γύρω από τον Γιάννη Αντετονκούμπο, ένα παιδί με μεγάλα προσόντα, που είμαι βέβαιος ότι θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Για την ώρα, εκείνος με τον άλλο τον Γιάννη, τον Μπουρούση, είναι σε θέση να παίξουν αυτόν τον ρόλο».

Για τις αποχωρήσεις Σπανούλη και Ζήση: «Νομίζω πως για κάθε αθλητή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Και τα δύο παιδιά έχουν προσφέρει πολλά τόσο στην Εθνική όσο και στους συλλόγους τους. Είναι δύο μεγάλες προσωπικότητες που δικαίως εμπνέουν σεβασμό. Δεν το συζητάμε ότι είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο, αλλά συχνά η σωματική επιβάρυνση για τον αθλητή είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει. Και εγώ έχω χάσει δύο καλοκαίρια από τραυματισμούς και ξέρω πόσο σκληρό είναι να θέλεις αλλά να μην μπορείς να βοηθήσεις».

Για το αν σκέφτεται το δικό του φινάλε: «Δεν ξέρω, θέλω να είμαι καλά και βλέπουμε. Ίσως φέτος ίσως του χρόνου, δεν ξέρω ακριβώς το πότε, όμως σίγουρα για όλους θα έρθει αυτή η στιγμή. Ωστόσο, η Εθνική είναι πάνω από πρόσωπα, έχει έτοιμη τη νέα γενιά και θα συνεχίσει σε υψηλό πάντοτε επίπεδο».

Για τις αποτυχίες των τελευταίων ετών: «Είχαμε άτυχα αποτελέσματα, όμως όπως είπα, είναι και θέμα μέρας. Πέρυσι χάσαμε σε χιαστί ματς από την Ισπανία που πήρε τον τίτλο, πρόπερσι από τη Σερβία που έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντομπάσκετ. Έτσι είναι τα χιαστί παιχνίδια, κρύβουν κινδύνους και μια αξιόλογη πορεία μπορεί να τιναχτεί στον αέρα από έναν και μόνο αγώνα. Δεν χάνω την πίστη και την αισιοδοξία μου, όσο κι αν φέτος ειδικά με την ανανέωση στην ομάδα, η προσπάθειά μας μόνο εύκολη δεν θα είναι. Αλλά όλοι μας θέλουμε τη μεγάλη αυτή διάκριση και το σίγουρο είναι πως θα αγωνιστούμε πολύ για να την κατακτήσουμε».

Για την κοπιαστική σεζόν που έχει: «Όταν βάζεις έναν ή περισσότερους στόχους οφείλεις πάντοτε να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, συχνά χωρίς διακοπές και ξεκούραση. Ήταν μια σχετικά καλή χρονιά για μένα, καθώς διεκδικούμε και πάλι το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αν και σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε η κούραση διπλασιάζεται και από την πλευρά μου προσπαθώ, όσο αυτό είναι εφικτό, να διατηρώ το σώμα μου ακμαίο. Αυτή είναι η δουλειά μας την έχουμε επιλέξει με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της. Στην Ισπανία νιώθω όμορφα και σ’ αυτό βοηθάει και η προσέγγιση των φιλάθλων στο άθλημα. Κάθε ματς είναι γιορτή, δημιουργείται ωραία ατμόσφαιρα, τα γήπεδα είναι γεμάτα, ενώ στην εξέδρα βρίσκονται και οικογένειες. Όλα είναι ιδανικά».

Για το μέλλον του: «Έχω κλειστό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και ειλικρινά δεν με έχει ενοχλήσει κανείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ