aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ«Περίεργο και δύσκολο να μην παίζεις στην εθνική»

«Περίεργο και δύσκολο να μην παίζεις στην εθνική»

Ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στη Σύρο όπου προετοιμάζει το 1ο LG AegeanBall Festival, αλλά το μυαλό του είναι στην εθνική ομάδα. Στο περιθώριο της παρουσίασης του τουρνουά 3X3 που θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 17 Ιουλίου στο νησί του, είπε για την «γαλανόλευκη»…

«Για πρώτη φορά μετά το 2008 και με ένα μπρέικ το 2011, δεν αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα. Έγιναν πολλά πράγματα μαζί. Έχασα τον πατέρα μου, πέρασα πολύ δύσκολα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχω μεγάλη ανάγκη να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Την ίδια στιγμή ο τραυματισμός μου δεν μου άφησε κανένα επιπλέον περιθώριο σκέψης. Το πόδι μου ήταν σε κακή κατάσταση όταν τελείωσε η σεζόν. Ακόμα δεν είμαι έτοιμος και ξεκουράζομαι, για να αποκαταστήσω το πρόβλημά μου. Είδα το πρώτο φιλικό της εθνικής με την Τουρκία από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι πως ένιωσα πολύ άβολα. Είναι περίεργο και δύσκολο να μην παίζεις στην εθνική. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις, αλλά εύχομαι μέσα από την καρδιά να τα καταφέρει η ομάδα και να προκριθεί στο Ρίο. Όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια» σχολίασε.

Για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ ανέφερε: «Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε τοπ επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια, απλά τα τελευταία έχει επέλθει η καθολική αναγνώριση. Οι Έλληνες προπονητές έχουν περισσότερες γνώσεις από τους ξένους και αξίζουν κάθε επιτυχία και αναγνώριση.»

Τέλος, μίλησε για τον Γιώργο Παπαγιάννη που επιλέχθηκε στο draft του ΝΒΑ: «Όταν άκουσα ότι επιλέχθηκε στο νούμερο 13 χάρηκα πάρα πολύ! Αξίζουν στο παιδί πολλά μπράβο και συγχαρητήρια! Είναι μεγάλη επιτυχία το να επιλέγεσαι στο νούμερο 13 και να είσαι ο Έλληνας που έχεις πάει πιο ψηλά από κάθε άλλον στο ντραφτ. Ο δρόμος για τους Έλληνες παίκτες στο ΝΒΑ, έχει ανοίξει για τα καλά…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ