aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΝικά στο Βέλγιο και αγκαλιάζει την πρόκριση η Ελλάδα

Νικά στο Βέλγιο και αγκαλιάζει την πρόκριση η Ελλάδα

Να… διαγράψει τη βαριά ήττα από τη Λετονία (60-80) στο Ηράκλειο που την έβαλε σε περιπέτειες καλείται η Εθνική Ελλάδας. Απόψε (21:30) αντιμετωπίζει στην πόλη Μονς το Βέλγιο και θέλει τη νίκη που θα τη φέρει πολύ κοντά στον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν αυτή συνοδευτεί με νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας, το εισιτήριο για Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία θα εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα βάλει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες την ελληνική ομάδα, που θα θέλει τουλάχιστον μία αλλά πιθανότατα δύο νίκες στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου απέναντι σε Σερβία εντός (24/2) και Λετονία εκτός (27/2).

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει ενισχύσεις. Στη διάθεσή του τέθηκαν οι Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Πέρα, ωστόσο, από τους ΝΒΑερ, εκτός είναι οι πολύτιμοι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ νοκ άουτ με τραυματισμό είναι οι Δημήτρης Αγραβάνης και Λεωνίδας Κασελάκης.

Οι 12 παίκτες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Δημήτρης Κακλαμανάκης και Γιώργος Τσαλμπούρης.

Το Βέλγιο, που βρίσκεται στην πλάτη της Ελλάδας, προέρχεται από διασυρμό από την Τουρκία (86-52) αλλά θα διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης με νίκη. Ο Ντάριο Γκιέργκια πέρα από τον Ισμαέλ Μπακό της Βίρτους Μπολόνια που έπαιξε την Παρασκευή θα έχει διαθέσιμο και τον έτερο που παίζει στην Ευρωλίγκα, τον γκαρντ της Βιλερμπάν Ρετέν Ομπασοάν.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μάρτιν Χορόζοφ (Βουλγαρία), Φερνάντο Καλατράβα (Ισπανία) και Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία).

Η παράδοση είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας, καθώς έχει επικρατήσει στα 14 από τα 18 ματς των δύο ομάδων, με πιο πρόσφατη νίκη το 85-68 στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο.

Τρεις ομάδες ήδη στα τελικά, έξι μπορούν να περάσουν απόψε
Λετονία, Φινλανδία και Γερμανία έχουν ήδη προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και απομένουν άλλα εννιά «εισιτήρια» από την ευρωπαϊκή ζώνη. Έξι ομάδες μπορούν να προκριθούν απόψε, ανάμεσά τους-όπως προαναφέρθηκε-η Ελλάδα.

Στον δέκατο όμιλο, η Σλοβενία προκρίνεται με νίκη επί της Γερμανίας στο Κόπερ. Στο ενδέκατο γκρουπ η Γαλλία προκρίνεται αν νικήσει τη Βοσνία στο Πο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Λιθουανία αν νικήσει στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο, αλλά ακόμη και με ήττα αν Βοσνία και Ουγγαρία χάσουν από Γαλλία και Τσεχία αντίστοιχα.

Στον δωδέκατο όμιλο η Ισπανία προκρίνεται αν νικήσει την ουραγό Ολλανδία στην Ουέλβα, ενώ περνά ακόμη και με ήττα αν ταυτόχρονα ηττηθούν η Γεωργία από την Ιταλία και η Ισλανδία από την Ουκρανία. Η δε Ιταλία προκρίνεται αν κερδίσει στην Τιφλίδα.

Καμία ελπίδα πρόκρισης δεν έχουν πλέον Μ. Βρετανία, Εσθονία και Ολλανδία.

9ος Όμιλος
19:30 Λετονία-Μ. Βρετανία
21:00 Σερβία-Τουρκία
21:30 Βέλγιο-Ελλάδα

Βαθμολογία: Λετονία 6-1, Σερβία 4-3, Ελλάδα 4-3, Τουρκία 3-4, Βέλγιο 3-4, Μ. Βρετανία 1-6

10ος Όμιλος
18:30 Φινλανδία-Εσθονία
19:00 Σλοβενία-Γερμανία
20:35 Σουηδία-Ισραήλ

Βαθμολογία: Γερμανία 8-1, Φινλανδία 7-2, Σλοβενία 6-3, Σουηδία 4-5, Ισραήλ 3-6, Εσθονία 2-7

11ος Όμιλος
19:00 Ουγγαρία-Τσεχία
20:00 Μαυροβούνιο-Λιθουανία
21:30 Γαλλία-Βοσνία

Βαθμολογία: Γαλλία 7-2, Λιθουανία 7-2, Μαυροβούνιο 6-3, Βοσνία 5-4, Ουγγαρία 4-5, Τσεχία 3-6

12ος Όμιλος
16:00 Ουκρανία-Ισλανδία
17:00 Γεωργία-Ιταλία
21:30 Ισπανία-Ολλανδία

Βαθμολογία: Ισπανία 6-1, Ιταλία 5-2, Γεωργία 4-3, Ισλανδία 4-3, Ουκρανία 2-5, Ολλανδία 0-7

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ