aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΓερό χαστούκι για την Εθνική

Γερό χαστούκι για την Εθνική

Αν το φιλικό με την ισχυρή Σερβία στο Βελιγράδι ήταν τεστ… μεταλλίου, η Εθνική έμεινε μεταξεταστέα. Παρουσιάζοντας πολύ ανησυχητική εικόνα, με τεράστια προβλήματα στην άμυνα σε συνδυασμό με δυσλειτουργία και αστοχία στην επίθεση, η ελληνική ομάδα γνώρισε τη συντριβή με 93-61 στη «Χάλα Πιονίρ». Ανώμαλη προσγείωση για την «επίσημη αγαπημένη», που πρέπει να βελτιωθεί πολύ στις λιγότερες από τρεις εβδομάδες που απομένουν για το Ευρωμπάσκετ, αν θέλει να πετύχει.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +38 για τους γηπεδούχους (93-55) απέναντι σε μια Εθνική που είχε 15 λάθη (με μόλις 12 ασίστ), 8/30 τρίποντα και 19/54 σουτ. Εκτός δωδεκάδας για την Εθνική ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Γιώργος Μπόγρης. Για τη Σερβία δεν αγωνίστηκαν ο ανέτοιμος Τεόντοσιτς και οι τραυματίες Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς και Νέντοβιτς.

Επόμενα τεστ για την Εθνική στο Λονδίνο την Παρασκευή (προπονητικού χαρακτήρα, χωρίς κόσμο) και το Σάββατο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14, Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 13, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Παππάς 8, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ