aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΧτύπησε… καμπανάρα για Εθνική!

Χτύπησε… καμπανάρα για Εθνική!

Μόνο έτοιμη ενόψει Ευρωμπάσκετ δεν έδειξε η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη» παρουσίασε πολύ κακό πρόσωπο, εμφάνισε… άπειρα προβλήματα (και στις δύο άκρες του παρκέ) και ηττήθηκε 72-71 από τη Γεωργία.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με πολύ αστοχία κάτω από τα δύο καλάθια και ήταν πότε θα σκοράρει κάποιος για να «ανοίξει» το ματς. Αυτήν τη δουλειά την ανέλαβε ο Σερμαντίνι που έκανε ότι ήθελε στο ελληνικό καλάθι, με τους έξι αποκλειστικούς πόντους που σημείωσε. Ο Κώστας Μίσσας διέταξε να τρέξουν οι παίκτες του σε αυτό το διάστημα και οι γκαρντ βρήκαν τις λύσεις κάτω από το γεωργιανό καλάθι και έδωσαν μία σημαντική διαφορά σιγά σιγά. Από το 6-6, φτάσαμε στο 16-6 με 10-0 σερί, με τους Μπουρούση, Καλάθη και Πρίντεζη να ηγούνται της επίθεσης και τους διεθνείς να «κλέβουν» μπάλες και να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς, οπότε το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 18-8.

Ο Παπανικολάου πήρε την κατάσταση στα χέρια του στις πρώτες επιθέσεις της Εθνικής στη δεύτερη περίοδο και ο Πρίντεζης πήρε την «μπαγκέτα» στο σκοράρισμα και έφερε το +14. Οι ψηλοί της Γεωργίας ανέλαβαν τις επιθέσεις της ομάδας τους και με 5-0 σερί μείωσαν σε 27-18. Ο Μίσσας άλλαξε την άμυνα, όμως η αστοχία στα τρίποντα δεν άφηνε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ξεφύγει και οι Γεωργιανοί στο 30-20 έκαναν σερί 8-0, με πρωταγωνιστή τον Σερμαντίνι, και μείωσαν σε 30-28. Ο Παπανικολάου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και το buzzer beater του Μπουρούση έκανε το 37-33 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Σερμαντίνι πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 8-0 της Γεωργίας που έφερε το 37-41. ΟΙ ψηλοί της Εθνικής ισοφάρισαν και το ματς πήγαινε καλάθι καλάθι στη συνέχεια, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να αστοχούν στα τρίποντα και τους Γεωργιανούς να το εκμεταλλεύονται και να φτάνουν στο +4. Με σερί 5-0, η Εθνική προηγήθηκε με 48-47. Οι βολές των Γεωργιανών τους έφεραν στο 50-53, αφού η Εθνική ήταν αργή στις επιθέσεις. Ο Σλούκσς με δύο βολές ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο 52-53.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 6-0 της Εθνικής έφερε το 59-53 με αιφνιδιασμούς και πολλές επιθετικές επιλογές μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Με νέοι σερί 9-0, με πολλά κλεψίματα και καταπληκτική άμυνα, η Εθνική πήγε στο 65-56 και έδειχνε κάποια από τα στοιχεία της ως ομάδα. Η Γεωργία βρήκε τις λύσεις με πρωταγωνιστή τον Σερμαντιίνι και μείωσε και στο -4. Οι Ντίξον και Σενγκέλια μείωσαν στο -3 και στο -2, αφού εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των διεθνών στα αμυντικά ριμπάουντ στην αρχή της αναμέτρησης.

Ο Μπουρούσης έκανε το 71-67 και ο Σενγκέλια το 71-69 και πηγαίναμε για «θρίλερ». Ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο και ο Τσιτσάντζε ευστόχησε απέναντι στο δικό του και έκανε το 71-72 και στην τελευταία ελληνική επίθεση ο Πρίντεζης αστόχησε στο τελευταίο σουτ και ήρθε το «σοκ».

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 37-33, 52-53, 71-72

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ