aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΑπολαυστική μπροστά, νωθρή πίσω η Εθνική

Απολαυστική μπροστά, νωθρή πίσω η Εθνική

Νικηφόρο αλλά και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν και το προτελευταίο τεστ της Εθνικής πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Επικράτησε 87-75 της Δομινικανής Δημοκρατίας στην πόλη Σουτσόου δείχνοντας ώρες-ώρες ασταμάτητη στην επίθεση, αλλά και παίζοντας αρκετά νωθρά στην άμυνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ασταμάτητος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που είχε 26 πόντους, διψήφιοι και οι Παπαγιάννης (12π.), Πρίντεζης (11π.) και Παπαπέτρου (10π.).

Δεν αγωνίστηκε λόγω φαρυγγίτιδας ο Κόνιαρης, καλή παρουσία από τον ανταγωνιστή του για την τελευταία θέση της δωδεκάδας Μάντζαρη. Αποχώρησε με μικροπρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Τελευταίο τεστ εν όψει Παγκοσμίου την Τρίτη στις 14:30 απέναντι στη Βενεζουέλα, στον τελικό του τουρνουά «Άτλας». Την Τετάρτη η αποστολή αναχωρεί για τη Ναντζίνγκ, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρώτης φάσης του ομίλου και εκεί θα ενσωματωθεί και ο Κώστας Σλούκας.

Το ματς… 

Με ένα νέο πρόσωπο, τον Βασιλόπουλο (αντί του Παπαπέτρου) και τους σταθερούς Καλάθη, Παπανικολάου, Γ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούση άρχισε το ματς η Εθνική παρουσιάζοντας κάποια προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον στην εκκίνηση (8-13). Ο Greek Freak άρχισε ορεξάτος επιθετικά, αλλά η άμυνα ήταν πολύ νωθρή και οι Δομινικανοί με οδηγό τον Λις έφτασαν στους 18 πόντους (13-18) πριν συμπληρωθεί το εξάλεπτο. Το τάιμ άουτ του Σκουρτόπουλου συνέφερε την ελληνική ομάδα, που με τον ηγέτη της να φτάνει γρήγορα τους 12 πόντους και με τρίποντο του Καλάθη έτρεψε σε ενάμιση λεπτό ένα 9-0 και πέρασε μπροστά 22-18. Giannis και Ρόχας είχαν μια στιγμή έντασης χωρίς συνέχεια και η Εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο στο 24-21.

Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Παπαγιάννης άλλαξαν όλη την πεντάδα της πρώτης περιόδου εκτός του Καλάθη στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Ο Νικ σέρβιρε αφειδώς καρφώματα στον νεαρό σέντερ προτού δώσει τη θέση του στον Μάντζαρη για τις πρώτες ανάσες και η Εθνική έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό στην επίθεση παρά τις αδυναμίες στην άμυνα έφτασε στο 39-31 με τρίποντο του Λαρεντζάκη στα μισά του δεκαλέπτου. Οι Αμερικανοί πλησίασαν ξανά (41-37), με τρίποντο του Μάντζαρη και βολές του Παπαγιάννη η Εθνική αποσπάστηκε (44-37), αλλά πληρώνοντας ξανά την έλλειψη ζωηράδας στην άμυνα η ψαλίδα έκλεισε στον πόντο στο ημίχρονο.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πέρασε για πρώτη φορά στο ματς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, πλαισιωμένος από Καλάθη, Παπανικολάου, Γιάννη και Μπουρούση. Η Εθνική ήταν για πρώτη φορά στο παιχνίδι τόσο αποτελεσματική αμυντικά και με τον σούπερ σταρ των Μπακς να φτάνει τους 19 πόντους προτού αποσυρθεί για ανάσες το σκορ έγινε 60-52. Ο Μεντόσα με διαδοχικά τρίποντα έφερε την ομάδα του στον πόντο (62-61), αλλά Παπαγιάννης και Παπαπέτρου έκλεισαν το δεκάλεπτο με 66-61.

Μάντζαρης, Θανάσης, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Παπαγιάννης ήταν η πρώτη πεντάδα της τελευταίας περιόδου. Τα τρίποντα συνέχισαν να αποτελούν πληγή και έφεραν ξανά τους Δομινικανούς σε απόσταση βολής (70-69), με τον κόουτς Σκουρτόπουλο να επαναφέρει Γιάννη αντί του αδερφού του στην πεντάδα. Το δεύτερο τρίποντο του Μάντζαρη στο ματς έδωσε ανάσα (75-69), ενώ μια τάπα, ένα όμορφο καλάθι του Greek Freak και μια ασίστ του για τρίποντο του Πρίντεζη αύξησαν κι άλλο τη διαφορά, 80-69 και η Εθνική έφτασε… σβηστά στο 87-75.

Δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75

Οι πόντοι της Εθνικής: Καλάθης 7, Βασιλόπουλος 3, Παπανικολάου 3, Γ. Αντετοκούνμπο 26, Μπουρούσης 2, Θ. Αντετοκούνμπο 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11, Λαρεντζάκης 5, Μάντζαρης 6, Παπαπέτρου 10.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ