aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΥποδέχεται τον ΠΑΟΚ και φεύγει για Κάουνας ο Ολυμπιακός

Υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και φεύγει για Κάουνας ο Ολυμπιακός

Επιστροφή στη δράση για την Basket League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ (13/5, 19:15), για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στο Κάουνας για το Final Four της Ευρωλίγκας (19-21/5). Την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Αυτό, θα είναι το τρίτο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κάνει το 2/2. Στο ματς του πρώτου γύρου στην Πυλαία, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε επικρατήσει 88-68, ενώ στο ΣΕΦ το σκορ ήταν 100-70.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Basket League πρώτος και αήττητος με ρεκόρ 22-0. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 13-9.
Για την πρόκριση στα ημιτελικά, οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του Άρη στον πρώτο γύρο των playoffs. Η ομάδα του Πειραιά «καθάρισε» αμέσως τα δύο ματς, επικρατώντας 97-73 στο ΣΕΦ και 82-58 στο Αλεξάνδρειο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Προμηθέα με πλεονέκτημα έδρας, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» στο τρίτο και τελευταίο ματς στην Πυλαία. Εκεί, η ομάδα του Φώτη Τακιανού επικράτησε 81-78 των Πατρινών.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έρχεται με… φόρα από τη μεγάλη πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, στα playoffs της Ευρωλίγκας και ο Έλληνας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Εκτός φυσικά από τον Αϊζάια Κάναν, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ως έβδομος ξένος του ρόστερ.

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε στον Πειραιά ο «δικέφαλος του βορρά», ο οποίος έχει να αγωνιστεί περίπου δύο εβδομάδες. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Πιτσίλκας, Κατραχούρας και Καρπάνος.

Το πρόγραμμα της σειράς:
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (13/5, 19:15)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (25/5, 19:15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (28/5, 19:15)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (31/5, 19:15, εάν χρειαστεί)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2/6, 19:15 εάν χρειαστεί)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ