aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΞύπνησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ξέσπασε με Αβδάλα στον Κολοσσό ο Παναθηναϊκός

Ξύπνησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ξέσπασε με Αβδάλα στον Κολοσσό ο Παναθηναϊκός

Ανεβάζοντας στροφές μετά τη μουδιασμένη εκκίνησή του στην πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ (77-54) και πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη του στη Stoiximan Basket League.

Σαντ-Ρος (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και Μποχωρίδης (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού», που αγωνίστηκε δίχως τους Παπαπέτρου, Γουάιτ, οι οποίοι προφυλάχθηκαν ενόψει του ματς για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και χωρίς τους Έβανς, Φέρελ, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σκόραραν και οι 11 «πράσινοι» που χρησιμοποιήθηκαν, έγραψε ιστορία ο Αβδάλας, που έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Γουίλιαμς (13 πόντοι).

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι και επιδόθηκαν σε μια σειρά από άστοχες προσπάθειες (3/13 ο Παναθηναϊκός, 2/11 ο Κολοσσός). Οι «θαλασσί» βρήκαν ρυθμό και με μπροστάρη τον Γουίλιαμς, πήραν μικρό προβάδισμα (9-12 στο 8’). Παρά τις διαδοχικές αλλαγές του Πρίφτη, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι (4/20 εντός παιδιάς, με συνέπεια να κλείσει το δεκάλεπτο στο -3 (13-16).

Στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές επιθετικά και με σερί 7-0, ανέτρεψαν την κατάσταση (20-16 στο 12’). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχόμενα λάθη της ομάδας του Καντζούρη και με τον Καββαδά να μπαίνει στην εξίσωση, απομακρύνθηκαν με +8 (29-21 στο 17’). Οι «νησιώτες» απάντησαν με 6-0, αλλά οι νταμπλούχοι πάτησαν πάλι το γκάζι κι έκλεισαν το ημίχρονο με «αέρα» 7 πόντων (34-27).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στο 3ο δεκάλεπτο και με τον Νέντοβιτς να εκτελεί έξω από τα 6,75μ., απομακρύνθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (42-30 στο 23’). Η απάντηση του Κολοσσού ήρθε με 2 διαδοχικά τρίποντα (42-36), αλλά ήταν σπασμωδική αντίδραση. Το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 13-0 κι έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή του, αφού εκτοξεύτηκε στο +19 (55-36), ενώ έκλεισε την περίοδο με +22 (60-38).

Το 4ο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +25 (75-50). Ο Πρίφτης βρήκε ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, με τον Αβδάλα να γράφει ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ της στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος. Το τελικό 77-54 χάρισε στους νταμπλούχους την 3η συνεχόμενη νίκη τους στη Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-27, 60-38, 77-54.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ