aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΞεμπέρδεψε εύκολα με τον Απόλλωνα πριν το ντέρμπι των αιωνίων για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Ξεμπέρδεψε εύκολα με τον Απόλλωνα πριν το ντέρμπι των αιωνίων για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Την έβδομη νίκη του (ρεκόρ 7-2) στη φετινή Basket League πανηγύρισε στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 96-65 του Απόλλωνα και αφήνοντας πίσω του τη βαριά ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (30/12, 21:00), για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πήρε διψήφια «διαφορά ασφαλείας» από την πρώτη περίοδο και παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων (ρεκόρ 3-7) βελτίωσε την απόδοσή του και πλησίασε στο σκορ στην τρίτη περίοδο, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και οι «πράσινοι» τελικά πήραν άνετα τη νίκη.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λι να ευστοχεί σε τρίποντο και τον Σίλα να καρφώνει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση για τους «πράσινους» ο «καυτός» Πονίτκα, ο οποίος με δέκα συνεχόμενους δικούς του πόντους έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, με 13-7. Με σερί 11-0 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 24-7, πριν ο Απόλλων αντιδράσει, μειώνοντας για το 12-26 του πρώτου δεκαλέπτου με πρωταγωνιστή τον Καλχούν.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι έκαναν μονοψήφια τη διαφορά (19-28) χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Κογιώνη και καλάθια των Μπόγρη, Ντέιβις, ωστόσο η ομάδα του Ράντονιτς βρήκε ξανά ρυθμό επιθετικά και με σερί 15-5, ανέβασε την υπέρ της διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (24-43), με τον Γκουντάιτις να φτάνει τους 8 προσωπικούς πόντους διαμορφώνοντας το 26-45 του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Π. Καλαϊτζάκη να σκοράρει για τρεις, χαρίζοντας στην ομάδα του τη μέγιστη, μέχρι εκείνο το σημείο, υπέρ της διαφορά (+22, 26-48). Ο Γουίλιαμς με δικό του τρίποντο έκανε το +28 (62-34) για τους «πράσινους», ωστόσο ο Καλχούν συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, οδηγώντας επιθετικά τους γηπεδούχους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ο Γουόλτερς γύρισε το πόδι του και αποσύρθηκε στον πάγκο, ενώ δεν αγωνίστηκε ξανά, αφού προφυλάχθηκε ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στην «τελική ευθεία» του αγώνα όντας μπροστά με 70-51.

Με σερί 13-4 και σκόρερ τους Γκρίφιν και Σίλα, ο Απόλλωνας μείωσε σε 63-75 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως ο Παπαγιάννης με ένα τρίποντο και ένα καλάθι-φάουλ επανέφερε την ηρεμία στους «πράσινους», οι οποίοι προηγήθηκαν με 63-82 και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με το τελικό 96-65 να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ