aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΞεμπέρδεψε άνετα με τον Άρη πριν τις μεγάλες συναντήσεις με τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός!

Ξεμπέρδεψε άνετα με τον Άρη πριν τις μεγάλες συναντήσεις με τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός!

Ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Άρη και στρέφει την προσοχή του στην Ευρωλίγκα και τις μεγάλες συναντήσεις με τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και στο «Nick Galis Hall», έφτιαξαν διψήφιες υπέρ τους διαφορές από την πρώτη περίοδο και τις διατήρησαν χωρίς να… ιδρώσουν, επικρατώντας τελικά με 82-58 και διπλασιάζοντας τις νίκες τους στη σειρά με τον Άρη των πολλών απουσιών (παρατάχθηκε με μόλις 8 διαθέσιμους παίκτες και με απόντες τους Χόρκλερ, Σανόγκο, Χρηστίδη και Σχίζα).

Έτσι, οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Προμηθέας, ενώ πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις μεγάλες αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Ευρωλίγκας (η πρώτη την ερχόμενη Τετάρτη 26/4 στις 21:45, στο ΣΕΦ).

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Βεζένκοφ (19π.), Λαρεντζάκης (14π, 2/3 τρίποντα) και Σλούκας (11π, 6 ασίστ), ενώ για τον Άρη ξεχώρισαν Καββαδάς (13π.) και Γκούντγουιν (11π.).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 8-0, με τον Βεζενκοφ να μπαίνει πολύ ορεξάτος στο παρκέ του «Nick Galis Hall» και να σκοράρει όλους τους πόντους της ομάδας του. Ο Άρης ξεπέρασε το πολύ νωθρό του ξεκίνημα και απάντησε με δικό του σερί 7-0, μειώνοντας σε 7-8, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση, φτιάχνοντας για πρώτη φορά στο ματς διψήφιο προβάδισμα (7-17). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 18-9 και με τον Βεζένκοφ να έχει σκοράρει 13 πόντους!

Ο Καββαδάς έδωσε πνοή στην επίθεση του Άρη με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας σε 16-24 για τους γηπεδούχους, πριν ο Λαρεντζάκης πετύχει 6 συνεχόμενους πόντους, για το 16-30 στο 14’. Νότε και Μήτρου Λονγκ ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα για το 27-39, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 42-27, έχοντας βάλει γερές βάσεις νίκης και πρόκρισης.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Λούντζη να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, φτιάχνοντας τη μέγιστη διαφορά του Ολυμπιακού στο παιχνίδι (+19, 29-48), ενώ ο Βεζένκοφ με καλάθι και φάουλ εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 (29-52). Χάγκινς και Καββαδάς μείωσαν σε 33-52 για τον Άρη. Ο Ολυμπιακός διατήρησε άνετα τη μεγάλη υπέρ του διαφορά, ενώ ο Χάγκινς σκόραρε με buzzer-beater τρίποντο για το 41-60 του τρίτου δεκαλέπτου.

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τέταρτη περίοδος, με τους Λαρεντζάκη και Πίτερς να σκοράρουν με τρίποντα για το 43-69. Με την κόπωση να είναι εμφανής στους παίκτες του, ο Άρης δεν κατάφερε ποτέ να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, με το τελικό 58-82 να αντικατοπτρίζει και την γενικότερη εικόνα του ματς. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη 17η συνεχόμενη νίκη του επί του Άρη και πάει… φορτσάτος στις σπουδαίες αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε, για τα playoffs της Ευρωλίγκας!

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 27-42, 41-60, 58-82

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ