aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Βασίλισσα» στο Παλατάκι η ΑΕΚ

«Βασίλισσα» στο Παλατάκι η ΑΕΚ

Την δέκατη νίκη στα έντεκα τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε η ΑΕΚ, που πέρασε με 71-67 από την έδρα του ΠΑΟΚ κερδίζοντας στο Παλατάκι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Κορυφαίος για την «Ένωση» ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ μπορεί να έμεινε στους 11 πόντους, αλλά πέτυχε το μεγάλο σουτ στα 8,1’’ πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο Τζεκουάν Λιούις με 24 πόντους ήταν αυτός που ξεχώρισε με διαφορά από τους Θεσσαλονικείς που παρά την πρόοδό τους παραμένουν οριακά πάνω από την ζώνη υποβιβασμού.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος (4-0) και κρατώντας την ΑΕΚ χωρίς καλάθι για πάνω από τέσσερα λεπτά προηγήθηκε 7-2. Η αφύπνιση του Λάνγκφορντ συμπαρέσυρε όλη την ομάδα του και με ένα προσωπικό 0-5 ήρθε το πρώτο κιτρινόμαυρο προβάδισμα (7-9). Ο φορμαρισμένος Ματσιούλις βοήθησε τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν και με τέσσερις (7-11), αλλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους Σλότερ και Λάνγκφορντ να φορτώνονται νωρίς από δύο φάουλ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση και με οδηγό τον Λιούις ανέκτησαν την πρωτοπορία (16-15) αλλά όχι για πολύ. Η «Ένωση» με καλή άμυνα αντεπιτέθηκε φτάνοντας και στο +5 (18-23), ωστόσο ο Λούις φρόντισε και πάλι για τον ΠΑΟΚ. Με δύο συνεχή κλεψίματα στον Ρέι που πρόσφεραν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και ένα τρίποντο είδε την ομάδα του να αποσπάται με 29-25. Πάντως η ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε και με διαδοχικά τρίποντα από Τολιόπουλο, Γκίκα και Γιαννόπουλο ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με ένα επί μέρους 2-12 και πήγε στα αποδυτήρια με +6, 31-37.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και στους οκτώ (31-39) με το πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους, αλλά ένα εκρηκτικό δίλεπτο από τον ΠΑΟΚ τα έφερε όλα… τούμπα. Σμιθ και Λιούις είχαν από 2/2 εύστοχα τρίποντα σερί και οι γηπεδούχοι με ένα 12-0 πέρασαν μπροστά (43-39) φτάνοντας και στο +7, 49-42. Με τον Ματσιούλις να αποχωρεί προσωρινά γυρίζοντας ελαφρώς το πόδι του και τον Λάνγκφορντ να σκοράρει μόνο με βολές, η ΑΕΚ έμοιαζε σε δύσκολη θέση, αλλά βρήκε τις απαντήσεις. Με τον ακούραστο Σαντ-Ρόος να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση η «Ένωση» προσπέρασε με τρίποντο του Κουβανού, 51-53. Με κάρφωμα του ίδιου παίκτη στον αιφνιδιασμό οι φιλοξενούμενοι εκτοξεύτηκαν στο +9, 55-64, με 6:25 να απομένουν απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε εγκλωβισμένος από την αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν, αλλά με γκολ-φάουλ του εξαιρετικού Λιούις και βολές του Νόουλς έφτασαν σε απόσταση σουτ στο τελευταίο δίλεπτο, 66-69. Οι διαδοχικές κακές επιθέσεις της ΑΕΚ επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να φτάσει στο -2 (67-69) στα 30,1’’, αλλά το μεγάλο σουτ του Λάνγκφορντ στα 8,1’’ ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Δεκάλεπτα: 18-20, 31-37, 53-55, 67-71

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ