aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΤρίτη με «σκούπα» η ΑΕΚ

Τρίτη με «σκούπα» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 71-60 του Άρη στο ΟΑΚΑ, «σκούπισε» τη μεταξύ τους σειρά και κατέλαβε την 3η θέση στη Basket League, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς μία θέση πιο κάτω. 

Σε ένα παιχνίδι «αγγαρεία» για τις δύο ομάδες, ο Άρης προέβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με την «Ένωση» να κυριαρχεί στην επανάληψη. «Έχτισε» διαφορά ασφαλείας, την οποία συντήρησε και διεύρυνε μέχρι το τέλος φτάνοντας στην τρίτη σερί νίκη επί του Άρη.

Πολυτιμότερος της ομάδας του Μανωλόπουλου ήταν ο Ντίξον με 19 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και ακολούθησε ο Ελονού με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από πλευράς Άρη, οι Καββαδάς και Τσαϊρέλης σκόραραν από 11 πόντους, ενώ ο Μούρτος πρόσθεσε 7 και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

H AEK μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 4-0, όμως ο Άρης βρήκε γρήγορα τα πατήματα του και με σερί 8-0 μπήκε για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (8-4). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξέφυγε στο σκορ ακόμα και με επτά πόντους (11-18, 2.52 πριν το τέλος), όμως η Ένωση ψαλίδισε τη διαφορά στο ελάχιστο (18-19).

Η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε στην β’ περίοδο, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια. Στο τελευταίο δίλεπτο η Ένωση όμως ανέβασε… στροφές στην επίθεση και σε συνδυασμό με τις καλές επιστροφές στην άμυνα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά με πέντε πόντους (42-37).

Το σκηνικό άλλαξε τελείως στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασιστικά. Εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τα λάθη του αντιπάλου, βρήκε ρυθμό και στην επίθεση. Ακούμπησε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και με επιμέρους σκορ 11-2 αποσπάστηκε με διψήφια διαφορά (53-39). Ο Μούρτος με πέντε σερί πόντους προσπάθησε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Άρη στο -11 (56-45).

Η αντίδραση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη δεν ήρθε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Θεσσαλονικείς έμοιαζαν να μην έχουν ούτε τις λύσεις, ούτε τα ψυχικά αποθέματα για να «παλέψουν», με τον Έλληνα προπονητή να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Έτσι, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Η διαφορά άγγιξε ακόμη και τους 17 πόντους (66-49), με το τελικό 71-60 να «σφραγίζει» την τρίτη σερί νίκη της «Ένωσης» επί του Άρη.


Τα δεκάλεπτα:
18-19, 42-37, 56-45, 71-60.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ