aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΤο πρώτο στο ΟΑΚΑ με (νέα) «βόμβα» του Σπανούλη! (video)

Το πρώτο στο ΟΑΚΑ με (νέα) «βόμβα» του Σπανούλη! (video)

Το πιο γλυκό πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός! Με (νέα) απίστευτη «βόμβα» του Βασίλη Σπανούλη (προ του Δημήτρη Διαμαντίδη μάλιστα), έγραψε το τελικό 82-81 στην 2η παράταση και χάρισε τον τίτλο στους Πειραιώτες (σ.σ. με 3-1 νίκες)!  Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό μέσα στο «άντρο» του αιωνίου αντιπάλου του και 12ο συνολικά!

Ηταν ένα απίστευτο ματς, που δεν έλεγε να τελειώσει γιατί στο παρκέ βρίσκονταν αυτοί οι δύο τεράστιοι πάικτες και γενικότερα οι αυτές οι δύο σπουδαίες; ομάδες. Τελικά το έκρινε ο Σπανούλης, που ήταν γενικότερα εξαιρετικός, έχοντας 25 πόντους (2/7διπ., 6/10 τριπ., 6ασίστ, 1κλ, αλλά και 7 λάθη).

Τεράστια εμφάνιση όμως και από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έκανε τα πάντα για να μην αποχαιρετήσει έτσι το κοινό του στο ΟΑΚΑ που τον αποθέωσε με ένα μοναδικό τρόπο. Ο αρχηγός είχε 15π (3/5διπ., 3/4τριπ., 6ασίστ, 6ριμπ., 1κλ. 3λάθη) σε 37 λεπτά, στην τελευταία του «παράσταση» στα μπασκετικά παρκέ.

Μπήκε «φουριόζος» ο Ολυμπιακός

ÁÃÑÁÂÁÍÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ (BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOSΜε τον Παπαπέτρου στο «4», έναν πολύ «ζεστό» Παπανικολάου και όντας απόλυτα συγκεντρωμένος, ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος στο παρκέ, ξεφεύγοντας με 2-13 μετά από 4:30 λεπτά! Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός, δεν είχε προσανατολισμό, όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν στο παρκέ πέρασε ο Διαμαντίδης. Ο αρχηγός, έδωσε σπουδαίες επιθετικές λύσεις (σ.σ. 10π., 4ριμπ., 2ασ. στο α΄μέρος), ηρέμησε την ομάδα του, αξιοποίησε τους συμπαίκτες του και οδήγησε την ομάδα του στο πρώτο της προβάδισμα στο ματς στο 15′ (26-24).

Επίσης η εικόνα των πράσινων άλλαξε, όταν ο Γκιστ πέρασε στην θέση «5» αντί του Παπαγιάννη, με την άμυνα των γηπεδούχων από εκεί και πέρα να γίνεται ιδιαίτερα επιθετική. Μια άμυνα που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τελειώσει το ημίχρονο με εννέα λάθη και να του «χαλάσει» το μυαλό στον τομέα της δημιουργίας.

Σημείο κλειδί στις δύο πρώτες περιόδους για το τριφύλλι ήταν και η περισσότερη ενέργεια που έβγαλε σε σχέση με τους Πειραιώτες, κάτι που «αποτυπώθηκε» στα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ, έναντι μόλις δύο του Ολυμπιακού.

Ετσι το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, είχε έντονο επιθετικό πρόβλημα στο δεύτερο δεκάλεπτο (σ.σ. μόλις 12π.), όμως «χαλώντας» τα ποσοστά του αντιπάλου του και με πολύτιμους πόντους από τον Μάντζαρη, έκλεισε το ημίχρονο δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με περισσότερους από 4π. (35-31 στο ημίχρονο).

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ (BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOSΑπό το +11 σε νέο ντέρμπι!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε ανάλογο εξαιρετικό ξεκίνημα με το πρώτο παίρνοντας αυτή τη φορά και πόντους από δεύτερες επιθέσεις (σ.σ. επιθετικά ριμπάουντ.) Με πιεστική άμυνα που «εγκλώβισε» τον Παναθηναϊκό και τον Σπανούλη να «ζεσταίνεται» και πάλι, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 39-50 στο 25′ «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς, όμως η πράσινη αντίδραση δεν άργησε να έρθει.

Αυτή είχε το όνομα του Νίκου Παππά. Ο 26χρονος γκαρντ σημείωσε 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έβγαλε ενέργεια σε διάφορους τομείς και ουσιαστική «ξεσήκωσε» ολόκληρο τον Παναθηναϊκό που έτρεξε ένα εντυπωσιακό 21-5 για το προσπέρασμα με 60-55 (στο 34′)!

«Θρίλερ» και παράταση

Ηταν δεδομένο πλέον οτι το φινάλε του ματς θα ήταν θρίλερ! Με το σκορ στο 63-63, ο Γκιστ έβγαλε εξαιρετική άμυνα σε λέι απ του Σπανούλη στα 43” όμως στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης υπέπεσε σε βήματα στα 18.1”!

Ο Ολυμπιακός είχε την επαναφορά από τα πλάγια, με τον Σπανούλη να μην καταφέρνει να σουτάρει σωστά υπό την πίεση του Νίκου Παππα κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση!

Στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο μίλησαν τα μεγάλα σουτ. Διαδοχικά τρίποντα από Διαμαντίδη, Σπανούλη και Καλάθη στο τελευταίο 1,5 λεπτό, έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 70-68 (στα 54”), όμως το μεγαλύτερο σημείο ο Μάντζαρης. Μετά από δύο άστοχες βολές του Χάκετ στα 4”, η μπάλα έφτασε στον Ελληνα γκαρντ, που με «βόμβα» στο 1,1 έγραψε στο 71-71 που σήμανε και δεύτερη παράταση!

Το τέλος «ανήκε» πάλι στον Σπανούλη

Εκεί ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Στρόμπερι και λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός τον Καλάθη με 5 φάουλ. Με το σκορ στο 81-79 και 2′ για το τέλος ο Γκιστ έκοψε τον Χάκετ σε λέι απ, ο Διαμαντίδης αστόχησε κατόπιν σε δίποντα. Εν συνεχεία ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Φελντέιν, με τον Σπανούλη να παίρνει την μπάλα στα χέρια του στην τελευταία επίθεση και τον Παναθηναϊκό να επιλέγει να μην κάνει φάουλ.

Ο Σπανούλη, έχοντας 22” στην διάθεση του, σταμάτησε και σούταρε με το γνωστό βηματάκι πίσω προ του Δημήτρη Διαμαντίδη, με τη μπάλα να καταλήγει στο καλάθι για το τελικό 81-82, που έστεψε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό!

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63 (κ.α.), 71-71 (1η παρ.), 81-82 (2η παρ.)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ