aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤην… είδε και λαχτάρισε, αλλά στο τέλος «καθάρισε» η ΑΕΚ

Την… είδε και λαχτάρισε, αλλά στο τέλος «καθάρισε» η ΑΕΚ

Ένα εύκολο βράδυ λίγο έλειψε να εξελιχτεί σε κακό για την ΑΕΚ, που τελικά επικράτσε 86-76 της Λάρισας εκτός έδρας για την 12η αγωνιστική της Basket League και έπιασε το Περιστέρι στην τρίτη θέση με την έβδομη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο +20 στις αρχές της τρίτης περιόδου (40-60), αλλά βιάστηκαν να κάνουν… Χριστούγεννα και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στους τέσσερις. Στο φινάλε όμως τα μεγάλα σουτ από Λάνγκφορντ, Σαντ-Ρόος και Χρυσικόπουλο «καθάρισαν» και χάρισαν στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μια ακόμη νίκη, την 14η στα τελευταία 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Αμερικανός αρχισκόρερ ήταν ο κορυφαίος με 28 πόντους (7/10 βολές, 6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα), ενώ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος είχε 11 πόντους και 7 ασίστ παίζοντας… μόνο 27:55. Ο Χρυσικόπουλος πιστοποίησε την φόρμα του με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Τερέλ Παρκς με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ μαζί με τον Νώντα Παπαντωνίου και τον Άντονι Χίκι που είχαν 17 και 13 πόντους αντίστοιχα πάλεψαν περισσότερο από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Η ΑΕΚ μπήκε σοβαρή από την αρχή και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο έφτασε στο +7 (0-7) με τον Λάνγκφορντ να εκτελεί και να δημιουργεί με την ίδια επιτυχία. Το τρίποντο του Ρας έδωσε μια ώθηση στους γηπεδούχους (5-7), αλλά οι λύσεις του Μαυροειδή στο ποστ αρχικά και τα μακρινά σουτ στη συνέχεια οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» ξανά σε διαφορά. Γκίκας, Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος και φυσικά Λάνγκφορντ ήταν οι… υπεύθυνοι για ένα επί μέρους 4-17 που διαμόρφωσε το 9-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναζητώντας λύσεις στην άμυνα δοκίμασε ζώνη, στην οποία όμως έβρισκε απαντήσεις η καλή κυκλοφορία της ΑΕΚ. Πάντως αφήνοντας στην άκρη τα αναρίθμητα τρίποντα και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι η Λάρισα κατάφερε να πλησιάσει στους εννιά (18-27) και στους οκτώ (29-37) χάρη στη δράση του Παρκς στην επίθεση και τις τάπες του Φλόιντ στην άμυνα. Η «Ένωση», όμως, αντέδρασε ψύχραιμα και με τα τρίποντα από Λάνγκφορντ και Ματσιούλις αποκατέστησε την διαφορά κλείνοντας και το δεύτερο δεκάλεπτο στο +15, 33-48.

Δίχως να πατήσει το γκάζι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου η έφτασε στο +20 (40-60) στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου. Το πείσμα των Παπαντωνίου και Παρκς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν την απόσταση στους 14, 50-64, όμως με Χρυσικόπουλο και Ρέι η ΑΕΚ αποσπάστηκε ξανά (50-68) κλείνοντας και αυτό το δεκάλεπτο με διαφορά δεκαπέντε πόντων, 53-68, χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Παρκς. Η χαλάρωση των φιλοξενούμενων έδωσε δικαιώματα στην Λάρισα, που παίζοντας πιο σκληρή άμυνα και με τον Χίκι να παίρνει «φωτιά» πλησίασε στα μισά της τελευταίας περιόδου στους τέσσερις, 67-71. Όμως ένα τρίποντο του Χρυσικόπουλου (67-74) και δύο του Σαντ-Ρόος (71-79, 71-84) αποκατέστησαν την τάξη για την ΑΕΚ που έφτασε στην έβδομη σερί νίκη της.

Δεκάλεπτα: 9-24, 33-48, 53-68, 76-86.

Διαιτητές: Γ. Πουρσανίδης, Μπίκας, Σκούτας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ