aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΤανκ η ΑΕΚ, πάτησε τον Προμηθέα!

Τανκ η ΑΕΚ, πάτησε τον Προμηθέα!

Υπερηχητική και… απολαυστική ταυτόχρονα. Η ΑΕΚ έπιασε από τον λαιμό τον Προμηθέα από τα πρώτα λεπτά, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και χωρίς να χάσει τον έλεγχο σε κανένα σημείο του αγώνα πήρε μια από τις πιο άνετες νίκες της στη φετινή σεζόν, δείχνοντας κάτι από εικόνα… προ τραυματισμού Ματσιούλις!

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν κίνηση σε άμυνα και επίθεση, δεν άφησαν τον Προμηθέα να πάρει καμία εύκολη μπάλα και κατάφεραν να επιβληθούν κατά κράτος, κόντρα σε έναν Προμηθέα που έμεινε στους… πανηγυρισμούς του Game 2 στην Πάτρα και εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ κατώτερος των περιστάσεων. Και όλα αυτά με έναν Γκέιμπ Γιορκ που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός, εκτέλεσε την άμυνα της ομάδας του Μάκη Γιατρά όπως ήθελε και έδωσε τον τόνο στην επίθεση της ΑΕΚ. Από… κοντά και ο Βινς Χάντερ, ενώ εξίσου σημαντική παρουσία είχαν οι Τζέιμς και Θίοντορ.

Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή έφτασε στο 2-1 στη σειρά των ημιτελικών και πάει την Τετάρτη (05/06, 21:00) στην Πάτρα για να τελειώσει τη σειρά, την ίδια στιγμή που ο Προμηθέας θέλει να κάνει το 2-2 και να στείλει τη σειρά σε 5ο και καθοριστικό παιχνίδι.

1η περίοδος

H AEK ξεκίνησε δυνατά στο ματς, έβγαλε ενέργεια και προηγήθηκε από νωρίς με 13-6, έχοντας ως οδηγό τον Βινς Χάντερ. Ο Προμηθέας προσπάθησε να μείνει κοντά, ωστόσο η «Ένωση» έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (19-11).

2η περίοδος

Το μομέντουμ ήταν… κιτρινόμαυρο και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επέβαλλε τον ρυθμό της στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με ένα γρήγορο επιμέρους 12-6 έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 14 πόντους (31-17, 6′), με τους γηπεδούχους να έχουν καλές επιλογές και να ανεβάζουν στροφές και στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι «ροκάνισαν» την διαφορά με Σαλούστρο και Κατσίβελη, όμως οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (36-27).

3η περίοδος

Το τρίτο δεκάλεπτο έφερε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι «έχτισαν» πάνω στο προβάδισμα του πρώτου μέρος και… εκτόξευσαν την διαφορά στους 26 πόντους (60-34), προτού την ανεβάσουν στους 32 (74-42) στο τέλος της περιόδου.

4η περίοδος

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Το τέταρτο δεκάλεπτο κύλησε σχεδόν… διαδικαστικά και η ΑΕΚ έφτασε με μεγάλη άνεση στη νίκη και στο 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ