aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΣφαιρόπουλος: «Είναι ευγενικός ο Λοτζέσκι και απαντά αντί να σας πει... τίποτα άλλα»

Σφαιρόπουλος: «Είναι ευγενικός ο Λοτζέσκι και απαντά αντί να σας πει… τίποτα άλλα»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, για την απόκτηση του Ντόμινικ Γουότερς, ενώ τοποθετήθηκε και για την άποψη του για τις δηλώσεις του Ματ Λοτζέσκι σε δημοσιογράφο του εξωτερικού (περί ενδιαφέροντος από Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα), με τον Αμερικανό σουτέρ ακολούθως να ξεκαθαρίζει πως κάποιες ατάκες του παρερμηνεύτηκαν.

Για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε: “Έχουμε το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και σίγουρα μετά την ήττα μας στο Μπάμπεργκ θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Θα έχουμε ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά είμαστε και εμείς μία ισχυρή ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε το παιχνίδι στον ρυθμό μας, και αμυντικά και επιθετικά. Θέλουμε να μπλοκάρουμε την παραγωγικότητα τους στην επίθεση. Εμείς στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή, αλλά και τις κατάλληλες προυποθέσεις για να φτάσουμε στο καλάθι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πρέπει να τους χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους”.

Για την απουσία του Μπογκντάνοβιτς: “Η Φενέρμπαχτσε έχει προσαρμοστεί το τελευταίο δίμηνο στο να παίζει χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς. Η Φενέρ έχει πολλούς καλούς παίκτες και έχει καλύψει το κενό του. Έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στους κοντούς, αλλά και στους ψηλούς τους”.

Για το αν είναι σημαντικό να περιοριστεί το πικ-εν-ρολ του αντιπάλου: “Η Φενέρ έχει δύο ικανούς δημιουργούς και σκόρερ, τους Σλούκα και Ντίξον. Σίγουρα η αντιμετώπιση στο πικ-εν-ρολ είναι σημαντική και πρέπει να την προσέξουμε”.

Για τον ποιον θεωρεί φαβορί: “Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζουμε φαβορί μία ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό; Πάντα με ρωτάτε αυτή την ερώτηση. Δεν χρειάζεται να υπάρχει φαβορί”.

Για την επιστροφή του Σλούκα: “Ο Σλούκας πάει καλά φέτος, η Φενέρμπαχτσε στηρίζεται ακόμη περισσότερο πάνω του. Φέτος αγωνίζεται ακόμη πιο καλά από πέρσι”.

Για τον Ντόμινικ Γουότερς: “Τι περιμένετε να σας πω για τον Ντόμινικ Γουότερς από την στιγμή που η επιλογή είναι δική μου. Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ. Ένας καλός πλέι-μέικερ που σκοράρει και πασάρει καλά. Είναι καλός στο πικ-εν-ρολ και ταιριάζει στο παιχνίδι μας. Δεν είναι Χάκετ, δεν έχει ίδια χαρακτηριστικά. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Χάκετ. Δεν έχει το κορμί και την ίδια αμυντική προσήλωση, αλλά είναι ένας παίκτης που πιέζει πάνω στην μπάλα. Θα μας δώσει πράγματα στο παιχνίδι μας, θα τον αξιοποιήσουμε βάζοντας τον μέσα στην ομάδα και στο πλάνο μας. Θα μπει στην μηχανή της ομάδας και θα μας βοηθήσει”.

Για Αγραβάνη-Πρίντεζη: “Είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και οι δύο. Τόσο ο Πρίντεζης, όσο και ο Αγραβάνης. Αυτό μπορώ να πω”.

Για το πότε θα παίξει ο Γουότερς: “Ο Γουότερς ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα. Θα ενσωματωθεί σιγά-σιγά την ομάδα. Θα δούμε πότε θα παίξει, θα δούμε πως θα πάει και στις προπονήσεις”.

Για την δήλωση Λοτζέσκι σε δημοσιογράφο του εξωτερικού και το κατά πόσο μπορεί να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος: “Δεν επηρεάζει τον Λοτζέσκι αγωνιστικά τα όσα είπε. Τον βλέπετε εσείς επηρεασμένο; Συγκεντρωμένος είναι στην ομάδα μας. Απλά, όταν του παίρνει κάποιος μία συνέντευξη, τι να πει; Τον αναγκάζουν κάποιοι να λέει πράγματα για το μέλλον του. Τον βάζουν σε μία διαδικασία και επειδή είναι ευγενικό παιδί, αντί να σας πει… τίποτα άλλα, σας απαντά από ευγένεια. Αυτό δεν τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά. Ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει τι θέλει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ