aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΡίβερς και Σίνγκλετον του... πήραν τον αέρα!

Ρίβερς και Σίνγκλετον του… πήραν τον αέρα!

Βλέπει τον Ολυμπιακό και… μεταμορφώνεται! Ο ΚέιΣι Ρίβερς τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον που προσέθεσε άλλους 20π. οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 72-59 επί του «αιώνιου» αντίπαλου.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να προφυλάξει το +25 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα στη μάχη για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» που κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο πέρα από τους Λοτζέσκι και Γιανγκ που είχαν εκτός αποστολής έχασαν από την πρώτη περίοδο και τον Βασίλη Σπανούλη που αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από το εκείνη στο ΣΕΦ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα αυτές οι νίκες ήρθαν να σταματήσουν ένα σερί του Ολυμπιακού έξι διαδοχικών νικών από τα περυσινά πλέι οφ.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πόνταρε πολλά στο μακρινό σουτ και από ένα σημείο και μετά δικαιώθηκε. Οι «πράσινοι» τελείωσαν με 12/31 σουτ, με τους Σίνγκλετον-Ρίβερς-Τζέιμς να έχουν 12/20. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κόψουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ανοικτό γήπεδο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόλις 4 πόντους στον αιφνιδιασμό ενώ τους οδήγησαν σε 14 λάθη (έναντι 13 ασιστ). Παράλληλα ο Ολυμπιακός σούταρε μόλις 4/18 έξω από τα 6,75μ.. Το στοιχείο ωστόσο που δείχνει τη μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων πάνω στο παρκέ ήταν οι πόντοι που προσέφεραν οι παίκτες του πάγκου. Οι… αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού σκόραραν περισσότερο (60π.) απ’ ότι όλος ο Ολυμπιακός (59π.) με τους «πράσινους» φέτος να δείχνουν για πρώτη φορά πως έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο σε σχέση με τους αντιπάλους τους, έστω και αν ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες.

Οι δύο προπονητές δεν είχαν κάτι… καινούριο σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός άρχισε πιο συγκεντρωμένα το παιχνίδι, χτίζοντας μία διαφορά εννέα πόντων (9-18) με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να βρίσκει με την είσοδο του Ρίβερς το μακρινό σουτ και τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 17-2 πήρε προβάδισμα με 26-20 στα μέσα της δεύτερη περιόδου με τον Ολυμπιακό ωστόσο να απαντά και να κλείνει το πρώτο μέρος στο -3.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν με τον Σίνγκλετον να παίρνει πάνω την επίθεση του Παναθηναϊκού κρατώντας τους «πράσινους» μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο ο ίδιος παίκτης συνεχίζοντας… καυτός και στην τέταρτη περίοδο και με τον Ρίβερς να ξαναβρίσκει το χέρι του, έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +16 (63-47) με τον Ολυμπιακό να κάνει διαδοχικά λάθη και να μην έχει το καθαρό μυαλό στην εκτέλεση των επιθέσεων του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απειλητικοί μόνο με τον Μιλουτίνοφ και ουσιαστικά μέχρι το φινάλε δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, παίζοντας αποκλειστικά για να συντηρήσουν το +25 του πρώτου γύρου. Και αυτό ήταν το μόνο που κατάφεραν στο ΟΑΚΑ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δείχνει να βγάζει αντίδραση μετά από μία δύσκολη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκέιμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2, Σίνγκλετον 20 (4), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Τζεντίλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2, Σπανούλης, Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Αθηναίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ