aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠρόεδρος ΚΕΔ: «Με γυμνό μάτι όχι, αλλά από το ριπλέι μπορείς να δεις βήματα»

Πρόεδρος ΚΕΔ: «Με γυμνό μάτι όχι, αλλά από το ριπλέι μπορείς να δεις βήματα»

Με γυμνό μάτι δεν είδε βήματα, αλλά μετά από προσεκτική εξέταση του ριπλέι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ, Στέλιος Συμεωνίδης, εκτιμά πως μπορούν να δοθούν βήματα στον Βασίλη Σπανούλη πριν το τρίποντο που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

«Με γυμνό μάτι δεν είδα βήματα, από την τηλεόραση. Αν κάτσεις και το δεις πέντε φορές, με ριπλέι, το αναλύσεις, το ξαναδείς, μπορεί να δεις βήματα. Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟ θέλει να μην παίξει, το διάβασα στα σάιτ, δεν ξέρω αν υπάρχει ανακοίνωση επίσημη. Αν κάποιος είπε κάτι εν βρασμώ ψυχής, δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη θέση μιας ομάδας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena.

Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του διαιτητή Γκόντα να αποβάλει σχεδόν… όλους τους παίκτες στον αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Άρη το Σάββατο. «Στα σεμινάρια – και το λέω γιατί εγώ το είχα διδάξει στους διαιτητές – τους είχα πει ότι υπάρχει το γράμμα του νόμου, αλλά πάντα υπάρχει και το πνεύμα του αγώνα. Έκανε λάθος 100% ο πρώτος διαιτητής, δεν ξέρω τι θα πει ο παρατηρητής, ο Νίκος Ζαβλανός, που είναι πολύ έμπειρος, όπως έμπειροι είναι και οι δύο άλλοι. Το πνεύμα του αγώνα όμως έλεγε πως δεν χρειαζόταν να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ήθελε 18 δευτερόλεπτα, ο αγώνας είχε κριθεί, ήταν λάθος του», ενώ στάθηκε και σε άλλα λάθη: «Ένα καλάθι μετρούσε, είχε κι άλλες φάσεις ο αγώνας, δεν ξέρω τι θα πει ο παρατηρητής, ό,τι έβλεπα από την τηλεόραση».

Όσο για την αποβολή του ΜακΝίλ με δύο τεχνικές ποινές στη δεύτερη περίοδο, μετά από διαμαρτυρία, είπε: «Ο ΜακΝίλ δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι, γίνονται πολλά φάουλ σε κάθε αγώνα, πάρα πολλά, που δεν σφυρίζονται, αλλά δεν πρέπει να αντιδρούμε έτσι. Λάθη γίνονται παντού, αλλά δεν πρέπει να βρίζουμε».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Άρη, που αποφάσισε αποχή από τις κερκίδες στον αγώνα της Τετάρτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τόνισε: «Ο Άρης σαφώς και θα έχει κάτι στο μυαλό του, ας έρθουν να τους ακούσουμε, κάθε ομάδα αποφασίζει για τις κινήσεις της. Δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω, θα πρέπει να τους ακούσω, δε νομίζω ότι ήταν η διαιτησία η αιτία που έχασε τους αγώνες, έχανε με 15-17 πόντους. Ο καθένας έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται. Διάβασα π.χ. ότι ο ΠΑΟ δε θέλει να παίξει και κατέθεσε ένσταση, ο καθένας το βλέπει από τη μεριά του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ