aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε το «θρίλερ» ο Προμηθέας και «βύθισε» τον ΠΑΟΚ

Πήρε το «θρίλερ» ο Προμηθέας και «βύθισε» τον ΠΑΟΚ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Προμηθέας νίκησε τον ΠΑΟΚ 90-86 στην παράταση στην Πυλαία για τη 12η αγωνιστική της Basket league, έμεινε στις πρώτες θέσεις και άφησε σε δύσκολη θέση τον «Δικέφαλο».

Οι δύο ομάδες έβρισκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα στην αρχή της αναμέτρησης και αντάξιο αμφοτέρων. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις από πολλούς παίκτες στη συνέχεια και διατηρούσε το +1 με +2 με τη βοήθεια των αμυντικών ριμπάουντ να κάνουν τη διαφορά. Ο Λίποβι έφερε τον Προμηθέα στο +1, όμως τα τρίποντα του Σμιθ έφεραν το +5 στον «Δικέφαλο» και ο Λιούις το +3 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει τις λύσεις από πολλούς παίκτες στην αρχή της δεύτερης περιόδου και βρέθηκε στο +8 στην κακή περιφερειακή άμυνα των Πατρινών στα μακριά σουτ των «ασπρόμαυρων». Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +9 και στο +11, εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Προμηθέα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα ια τα βιαστικά σουτ στο τελείωμα του χρόνου. Ο Νόουλς βρήκε τις λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και με σερί 6-0 ο ΠΑΟΚ έφερε το +13 και οι Σμιθ και Λιούις έφεραν το +18 με τις ατομικές τους ενέργειες και με τους αιφνιδιασμούς. Ο Προμηθέας απάντησε με 6-0 σερί και μείωσε στο -12 και τελικά ο Λιούις έφερε το 46-32 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Προμηθέας μπήκε «φουριόζος» στην τρίτη περίοδο και, εκμεταλλευόμενος την άστοχα του ΠΑΟΚ και την επιπολαιότητα των παικτών του «Δικεφάλου», έκανε σερί 8-0 και μείωσε στο -6 με πρωταγωνιστή τον Φίλερ. Ο Σμιθ αναλωνόταν σε άστοχες ατομικές ενέργειες και ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε με τους περιφερειακούς του έκανε σερί 9-0 και προηγήθηκε 48-49. Πλέον, το ματς έγινε ντέρμπι και οι ψηλοί του «Δικεφάλου» ανέλαβαν δράση και ο Σχίζας έφερε 55-54 για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος στο 58-56 με τις βολές του Σχίζα.

Ο Τσόχλας έφερε το 61-56 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως οι άστοχες ατομικές ενέργειες του Σμιθ και ο λάθος ρυθμός των γκαρντ του «Δικεφάλου» βοήθησε τους Πατρινούς να κάνουν 8-0 σερί και να προηγηθούν με 61-64. Οι ψηλοί του ΠΑΟΚ απάντησαν με 5-0 σερί και έφεραν το 66-64. Ο Σχίζας αποβλήθηκε και ο Κασελάκης έδινε το ρυθμό και ο Προμηθέας με σκόρερ τον Μπαμπ έκανε σερί 6-0 και προηγήθηκε 66-70. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 4-0 και ισοφάρισε70-70. Ο Κασελάκης με τρίποντο και φάουλ έφερε το 70-74 και ο Χολ έφερε το 70-76. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με 5-0 σερί και μείωσε σε 75-76, οι Πατρινοί αναλώθηκαν σε άστοχα τρίποντα και ο Σμιθ ευστόχησε σε μία εκ των δύο βολών που κλήθηκε να εκτελέσει και έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι εύστοχες βολές έφεραν το 78-78 στην αρχή της έξτρα περιόδου και ο Φίλερ με έμμεσο τρίποντο έφερε το 78-81 στον Προμηθέα. Τα συνεχόμενα λάθη εκατέρωθεν βοήθησαν τον Φίλερ να φέρει το 78-83. Το τρίποντο του Φίλερ έφερε το 78-86 και πιθανόν το ροζ φύλλο στους Πατρινούς. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με 5-0 σερί και μείωσε σε 83-86, όμως ο Ρόμπινσον έδωσε «ανάσα» για το 83-88. Ο Μαργαρίτης με τρίποντο μείωσε σε 86-88, όμως οι κακές επιλογές για τον «Δικέφαλο» την περιφέρεια έφεραν το τελικό 86-90.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ