aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠάτησε την ΑΕΚ και πάει... γκαζωμένος στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός

Πάτησε την ΑΕΚ και πάει… γκαζωμένος στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, στο ΟΑΚΑ όμως… διατηρήθηκαν. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα εμπόδια νίκησε 71-57 την ΑΕΚ για την ένατη αγωνιστική της Basket League, πετυχαίνοντας την 35η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του επί της «ένωσης» σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος!

Οι «πράσινοι» δεν έπιασαν ποτέ πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαν όμως το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανέβασαν τη διαφορά στο τέλος και έφτασαν σε μια άνετη νίκη, που τους δίνει ψυχολογικά εφόδια για τα δύσκολα ταξίδια σε Βαλένθια (13/12) και Βαρκελώνη (16/12) για την Ευρωλίγκα.

Το σημαντικότερο στοιχείο για τον Παναθηναϊκό, ήταν οι… επιστροφές. Συγκεκριμένα, ο Γουόλτερς επανήλθε στη δράση μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Νίκος Παππάς ξαναφόρεσε τα «πράσινα» μετά από 1024 μέρες, κάνοντας το φετινό του ντεμπούτο, φανερά επηρεασμένος πάντως από το διάστημα απουσίας του.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ματέους Πονίτκα. Ο Πολωνός είχε 14 πόντους, κάποιους μάλιστα κομβικούς όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Από κοντά και ο Πάρις Λι, με 13 πόντους και 6 (!) κλεψίματα, ενώ από πλευράς «ένωσης» εξαιρετικός ήταν ο Ακίλ Μίτσελ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, βρίσκοντας γρήγορα ρυθμό από μακριά, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα με 10-4. Η ΑΕΚ έβρισκε κάποιες λύσεις σταδιακά κυρίως με τον Γουίλιαμς, όμως οι «πράσινοι» είχαν τον Μπέικον σε καλή κατάσταση, κυριαρχούσαν κι έφτασαν στο +7 (18-11). Τελικά, με καλάθια από Παπαγιάννη και Λι, διαμορφώθηκε το τελικό 25-17 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια αποφασιστικότητα, ανεβάζοντας με τρίποντο του Μαντζούκα για πρώτη φορά τη διαφορά στους 13 (32-19). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ωστόσο, τα ποσοστά της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς έπεσαν, με την ΑΕΚ να βρίσκει λύσεις μέσω Μάντσεν και Παπαδάκη, μειώνοντας στους 6 (32-26). Τελικά ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 38-29, ελέγχοντας το ματς κυρίως μέσω της άμυνας.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο δεύτερο ημίχρονο και με καλάθια από Μίτσελ και Γουίλιαμς μείωσε γρήγορα στους 6 (40-34). Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός απάντησε με πόντους από Ν. Γουίλιαμς και Λι, επιστρέφοντας στο +12 (48-36). Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν πτοήθηκε, καθώς τρίποντα από ΜακΓκριφ και Παπαδάκη την έφεραν και πάλι στους 4 (48-44). Η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, όταν κάποια λάθη έφεραν και πάλι τον Παναθηναϊκό στους 8 (56-48).

Οι «πράσινοι» στην τέταρτη περίοδο ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με μπροστάρη τον Πονίτκα (61-50). Ο Πολωνός έκανε ό, τι ήθελε στο παρκέ, όντας μαζί με τον Λι βασικός λόγος που ανέβηκε η διαφορά στους 16 (66-50). Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, και ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα στη νίκη με σκορ 71-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ