aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠαναθηναϊκός: Επέστρεψε για να τον... εκτελέσει

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε για να τον… εκτελέσει

Με κορυφαίο παίκτη του τον Τζέιμς, ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε διακριθεί με την φανέλα του Κολοσσού, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Βενετόκλειο, επικράτησε με 83-72, πήρε την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη του στο συγκεκριμένο γήπεδο και την 18η στο πρωτάθλημα (σε 19 αγώνες).

Ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» με 19 πόντους, έδωσε πολύ γρήγορο ρυθμό στο ματς, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, γέμισε τους αντίπαλος με φάουλ και γενικά ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Κολοσσός ήταν σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Έμεινε μέσα στο ματς για ένα ημίχρονο, αφού ήταν εξαιρετικός επιθετικά (οι 46 πόντοι του στο πρώτο μέρος «μιλάνε» από μόνοι τους), αλλά έμεινε από δυνάμεις και λύσεις στο φινάλε.

Με πρώτο… βιολί τον Ουάτσον (12 πόντους) που έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα (είχε και τέσσερα καρφώματα) και άξιο συμπαραστάτη τον Ρέντικ (που πέτυχε πολλούς πόντους στην άσχημη περίοδο της ομάδας του, ενώ έκανε μια εντυπωσιακή τάπα στον Μπορούση-για χάι-λάιτ-) και τους Σαλούστρο, Γεωργαλλή, ο Κολοσσός, έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός τεχνικός έκανε το καθιερωμένο ροτέσιον, αλλά έδωσε λίγο χρόνο σε Χαραλαμπόπουλο, Τζεντίλε (ήταν πολύ κακός όσο έπαιξε), Φώτση και Μπουρούση και καθόλου στον Μποχωρίδη. Βασίστηκε εκτός από τον Τζέιμς, στον Καλάθη (καλός με έντεκα πόντους και καλές άμυνες), Γκέμπριελ, Φελντέιν (σε ρηχά νερά), Σίνγκλετον (εντυπωσιακός στο ξεκίνημα χάθηκε στη συνέχεια) και Παππά.

Η καλή περιόδος του Παναθηναϊκού ήταν η τρίτη όπου περιόρισε τον αντίπαλο του (πέτυχε μόνο εννέα πόντους o Κολοσσός και δέχτηκε 18) και κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας, την οποία κράτησε μέχρι το φινάλε. Η αποστολή εξετελέσθη και πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας μονομαχία με την Νταρουσάφακα (3/3, 19:15) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 14, Τσούκου, Ρέλεφορντ 7 (1), Βασιλόπουλος 3, Χολ 12 (4/10 σουτ), Σαλούστρος 12 (1), Άχονεν 5 (1), Παπαδάκης, Ουάτσον 12, Γεωργαλλής 8 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12 (2), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 3, Γκέμπριελ 12 (2), Καλάθης 11 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 19 (1), Παππάς 4, Τζεντίλε, Μπουρούσης 7, Φώτσης 3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ