aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠαναθηναϊκός ακόμα… ψάχνεται

Παναθηναϊκός ακόμα… ψάχνεται

Κάτω από τη… βάση και σε δεύτερο φιλικό ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δείχνουν να ψάχνονται ακόμη στο παρκέ και παρουσιάζοντας αρκετά νεκρά διαστήματα -ειδικά στην επίθεση- ηττήθηκαν 68-60 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να χτυπούν κυρίως μέσα από τη ρακέτα και να ανταλλάσσουν καλάθια (7-6). Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ήταν άστοχος και να κάνει λάθη, με την ΤΣΣΚΑ από την άλλη να ελέγχει τα ριμπάουντ και να χτυπά με τους Κλάιμπερν και Χριάπα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο +10 (7-17), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Εκεί, ήρθε από τον πάγκο αρκετά ορεξάτος ο Ρίβερς και με ένα δικό του 4-0 μείωσε (11-17), αλλά ο «ζεστός» Βέστερμαν διατηρούσε σε θέση οδηγού την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (16-25), με τον Αμερικανό του «τριφυλλιού» να διαμορφώνει με τρίποντο το 19-25 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με τον δραστήριο ο Όγκαστ, ο Παναθηναϊκός μείωσε κι άλλο στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (21-25), με τον Χάινς όμως να απαντά για την ΤΣΣΚΑ για το +8 (21-29). Μάλιστα, στη συνέχεια με την… συνδρομή των «πράσινων», που ήταν στατικοί και άστοχοι στην επίθεση, αλλά και κακοί στην άμυνα, η «ομάδα του στρατού» πάτησε πολύ το… γκάζι, με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο +19 (23-42), περίπου 2:30’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με μπροστάρηδες τους Χίγκινς και Χάινς. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έσπασε το… ρόδι, ύστερα από πέντε λεπτά με τον Γκιστ, ο οποίος μείωσε 26-42. Η απάντηση των Ρώσων ήταν ένα τρίποντο με τον Βέστερμαν (26-45), αλλά η τελευταία… λέξη του ημιχρόνου ήρθε με τον ίδιο τρόπο από το Λοτζέσκι, ο οποίος έκανε το 29-45.

Άστοχος ήταν και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός, καθώς μετρούσε μόλις ένα τρίποντο του Ντένμον στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με τον Βέστερμαν να διατηρεί την ΤΣΣΚΑ στην ίδια απόσταση (32-48). Όμως, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν στην άμυνα και με «όπλο» τα επιθετικά τους ριμπάουντ, έριξαν τη διαφορά αρχικά στο -12 (38-50) και στη συνέχεια στο -10 (41-51). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα, με την ομάδα του Ιτούδη να διατηρεί τα ηνία +14 (41-55), με τον Ρίβερς να μειώνει (44-55) και τον Αστάπκοβιτς να διαμορφώνει το 44-57, του τρίτου δεκαλέπτου.

Παρά τις διαδοχικές καλές του άμυνες στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός δεν τις εκμεταλλεύτηκε επιθετικά, με την ΤΣΣΚΑ να αρχίσει να χτυπά με τον Χάινς στη ρακέτα για το +15 (46-61). Ο Καλαϊτζάκης μείωσε προς στιγμήν για τους «πράσινους» (49-61), αλλά ο Αμερικανός σέντερ της ομάδας του Ιτούδη το πήρε.. πάνω του για το +18 (49-67), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς. Έκτοτε, οι ρυθμοί έπεσαν ξανά και ειδικά από τη μεριά των Ρώσων, με τους παίκτες του Πασκουάλ να κάνουν ένα παραγωγικό ξέσπασμα για να ψαλιδίσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, με το 60-68 να ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 29-45, 44-57, 60-68

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ