aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΌσο χρειάστηκε έπαιξε ο Ολυμπιακός

Όσο χρειάστηκε έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήρθε με… φόρα από τη νίκη του κόντρα στην Ούνικς Καζάν και δίχως να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα, έφτασε στο 10Χ10 στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, χάρη στο τελικό 83-58, κόντρα στο Ρέθυμνο.

«Άνοιξε» το rotation ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Βασίλη Τολιόπουλο. Επέστρεψε στο παρκέ ο Δημήτρης Αγραβάνης, έπειτα από –περίπου- ένα μήνα εκτός δράσης.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο παρκέ. Οι Πειραιώτες πίεσαν στην άμυνα τους περιφερειακούς του Ρεθύμνου και τους οδηγούσαν σε λάθη. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρουν πόντους. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσαν με ευκολία το προβάδισμά τους, το οποίο αύξαναν διαρκώς στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας λύσεις τόσο από τον Λοτζέσκι, όσο και από τους Γκριν-Πρίντεζη, την ίδια στιγμή που το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωταθλητών Ελλάδος.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έβγαλαν αρκετή νευρικότητα. Αυτή οδήγησε σε άστοχα σουτ, τα οποία εκμεταλλεύτηκε μέχρι ένα σημείο, η ομάδα από την Κρήτη. Φιτζπάτρικ και Χριστοδούλου μάζεψαν τη διαφορά ως και τους 14 πόντους (58-44, 27’). Ο Παπαπέτρου πήρε προσπάθειες στα τελευταία δευτερόλεπτα και διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά. Η κατάσταση δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και δεν άφησαν σε κανένα σημείο το Ρέθυμνο να μαζέψει τη διαφορά. Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 83-58, συνεχίζοντας δίχως απώλειες την πορεία του στο πρωτάθλημα

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 50-28, 63-46, 83-58

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ