aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΟλυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-85 – Σε άλλο επίπεδο οι Ρώσοι

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-85 – Σε άλλο επίπεδο οι Ρώσοι

O Oλυμπιακός γνώριζε εξ αρχής πως απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σε σύγκριση με τα πέντε προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει και αυτό αποδείχθηκε στο παρκέ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν συγχωρεί κανένα λάθος του αντιπάλου και οι ερυθρόλευκοι το κατάλαβαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Τελικά, η «ομάδα του στρατού» επικράτησε με 85-68 και πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διοργανώθηκε στην Κύπρο.

Μια κακή περίοδος και συγκεκριμένα η πρώτη, έφτανε για την ΤΣΣΚΑ ώστε να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα και να φτάσει σχετικά εύκολα στην νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα φιλικά για τον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει πολύ στην συνέχεια, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει την ευκαιρία να δει τι πρέπει να διορθώσει ώστε να αντιμετωπίσει στα ίσια, τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κλάιμπερν και Λούντμπεργκ με 15 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Σβεντ με 14. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν ο Βεζένκοφ με 17 και οι Σλούκας – ΜακΚίσικ με 16.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε σκορ στον αγώνα με καλάθι του Φαλ, αλλά θα έπρεπε να περάσουν άλλα οχτώ για να βρει ξανά τον δρόμο προς το καλάθι.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν συνεχόμενες άστοχες και κακές επιλογές στην επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η ΤΣΣΚΑ, με την ομάδα του Ιτούδη να κάνει σερί 21-0 και να παίρνει για τα καλά τα ηνία στο σκορ (2-21).

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο με 2/14 σουτ εντός παιδειάς, έχοντας για μοναδικούς σκόρερ τους Φαλ, Παπανικολάου και Μάρτιν.

Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε απτόητη να χτίζει μεγάλη διαφορά, την οποία έφτασε στην ύψιστη τιμή της στο 13΄, όταν και προηγήθηκε με 7-29.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν μπορούσαν να πάνε χειρότερα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβασε τον ρυθμό του, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο 15΄ με τον Βεζένκοφ (12-31) και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έτρεξε ένα καλό σερί, βελτίωσε τα στατιστικά του και πήγε στα αποδυτήρια με 13 πόντους πίσω (28-41).

Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ο Βεζένκοφ με 10 πόντους, ενώ για την ΤΣΣΚΑ ηγήθηκαν οι Σβεντ και Κλάιμπερν με 9 πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΤΣΣΚΑ να συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, παίρνοντας προβάδισμα 21 πόντων στο 24΄ (31-52).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και με σερί 8-0 έριξε την διαφορά στους 13 στα μισά της περιόδου (39-52) και στους 12 (44-56, 2:59).

Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ πάντα έβρισκε την απάντηση, με την διαφορά να αυξομειώνεται συνεχώς από τους 14 στους 19. Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Ρώσους να έχουν προβάδισμα 17 πόντων (49-66).

Στα δέκα λεπτά που απέμεναν, ο Ολυμπιακός γνώριζε πως έχει μια τελευταία ευκαιρία για να μαζέψει τα πράγματα, κάτι που έκανε σε κάποιο βαθμό.

Οι ερυθρόλευκοι, με αιχμή τον Χασάν Μάρτιν μείωσαν μέχρι και τους οχτώ (60-68, 34΄). Η ΤΣΣΚΑ όμως έκρυβε άσο στο μανίκι της, ο οποίος ήταν ο Δανός γκαρντ Ίφε Λούντμπεργκ που σκότωσε κάθε όνειρο του Ολυμπιακού για επιστροφή στην διεκδίκηση του αγώνα.

Τον Λούντμπουργκ συνεπικούρησε και ο Τόκο Σενγκέλια και έτσι η ΤΣΣΚΑ έφτασε στην νίκη με το τελικό 68-85.

Τα δεκάλεπτα: 5-23, 28-41, 49-66, 68-85

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ