aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΟλυμπιακός: Νίκησε τα Τρίκαλα, κέρδισε τον Αγραβάνη

Ολυμπιακός: Νίκησε τα Τρίκαλα, κέρδισε τον Αγραβάνη

Δίχως να πατήσει… γκάζι και κάνοντας την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων εν όψει της εβδομάδας που ακολουθεί, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-61 των Τρικάλων BC στο ΣΕΦ και συνεχίζει στην κορυφή της STOIXIMAN.GR Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε καλή βραδιά τον Δημήτρη Αγραβάνη που δείχνει να κερδίζει ψυχολογικούς πόντους ενώ βρήκε λύσεις στις απουσίες των Σπανούλη και Λοτζέσκι.

Μετά από την ήττα της περασμένης Παρασκευής από την Γαλατά ο Ολυμπιακός αναζητούσε τη σωστή αντίδραση εν όψει και της διπλής αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν από το ξεκίνημα κεφάλι στο σκορ και να παγιώσουν μία διαφορά πάνω από τους επτά πόντους, δίχως να βρουν καλό ρυθμό στην επίθεσή τους.
Παράλληλα τα Τρίκαλα στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο μισό έκοψαν το παιχνίδι στον τρανζίσιον του Ολυμπιακού ενώ του δημιούργησαν πρόβλημα και στην περιφέρεια με την άμυνά τους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός μπήκε… αποφασισμένος να το τελειώσει. Είχε ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τους Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ να κερδίζουν τις μάζες κοντά στο καλάθι ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και μετρά από ένα γρήγορο 15-4 προσπέρασε με 52-34 στο 28′.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης με επτά σερί πόντους έστειλε τη διαφορά στο +25 (79-54) με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στην 21η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-30, 59-41, 79-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 11 (1), Μπιρτς 2, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Ουότερς 6 (1), Αγραβάνης 14 (2τρ., 12ριμπ.), Αθηναίου 6.

ΤΡΙΚΑΛΑ BC (Καστρίτης): Κάφεϊ 2, Εζιούκου 2, Μπάρλοου 12, Βαρυτιμιάδης 4, Τσαγκαράκης 8 (2), Μανωλόπουλος 11 (1), Λίποβι 13 (1), Καραθανάσης, Πουλιανίτης 5 (1), Καλλές 3, Χότον 1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ