aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΟλοταχώς για έβδομο ξένο στην Stoiximan Basket League!

Ολοταχώς για έβδομο ξένο στην Stoiximan Basket League!

Σημαντικότατη εξέλιξη προέκυψε από την σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, εκεί όπου βρέθηκαν μέσω εκπροσώπων τους και οι ομάδες. Συγκεκριμένα, οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League συμφώνησαν οι ξένοι στα ρόστερ τους να γίνουν επτά, από έξι που ήταν μέχρι σήμερα!

Στο ενδεχόμενο αυτό, που θα ισχύσει από την σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες, δεν είναι αρνητική η Ομοσπονδία, κάτι που το ενισχύει να πραγματοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι τρεις αλλαγές που δικαιούται κάθε ομάδα στον 1ο και τον 2ο γύρο.

Η συμφωνία προϋποθέτει σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος, μια ομάδα να μπορεί να έχει στον πάγκο της έξι ξένους, όπως ήταν μέχρι σήμερα, όμως της δίνεται η δυνατότητα να τους «αλλάζει» σε κάθε ματς. Επιπλέον, θα μπορεί να καταθέτει επτά συμβόλαια.

Αυτό θα βοηθήσει ώστε ειδικά οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έχουν όλους τους ξένους ετοιμοπόλεμους (δεν υπάρχει εκεί περιορισμός), ενώ θα ανέβει σημαντικά το εγχώριο επίπεδο και ο ανταγωνισμός προς του Έλληνες παίκτες, χωρίς να «χάνουν» την θέση τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ