aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Να τελειώνουμε στο ΟΑΚΑ»

«Να τελειώνουμε στο ΟΑΚΑ»

Από το μέλλον του, σύντομα, θα αφαιρεθεί ένα χρώμα. Το ερυθρό θα πάει στην άκρη. Και θα μείνει μόνο το ολόλευκο. Αν πιστέψουμε τους Ισπανούς, η επόμενη ημέρα θα βρει τον Οθέλο Χάντερ στη Μαδρίτη και στη Ρεάλ. Μέχρι τότε, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Για ένα πράγμα, ωστόσο, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη χείρα μας στη «φωτιά»: ο Οθέλο Χάντερ θα κάνει οτιδήποτε μπορεί γι’ αυτό το πρωτάθλημα!

«Μου αρέσει να κάνω τη βρώμικη δουλειά. Δεν με νοιάζει. Αν πρέπει να είμαι αυτός που πρέπει να μοχθήσει σε τέτοιους τομείς, για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, θα το κάνω. Η δουλειά μου είναι αυτή, άλλωστε, να δίνω ενέργεια και να παίρνω ριμπάουντ» ήταν η απάντηση του σέντερ του Ολυμπιακού στο «Goal», όταν τον ρωτήσαμε για τη δική του συνεισφορά ?σε αυτό που ονομάζουμε «βρώμικη δουλειά» στο παρκέ, δηλαδή ριμπάουντ και άμυνα- στην επικράτηση των Πειραιωτών στον 3ο τελικό. «Ο Βασίλης, ο Ματ και ο Ιωάννης δούλεψαν τόσο πολύ στην επίθεση. Εγώ πρέπει να τους ευχαριστήσω…» πρόσθεσε λίγο αργότερα, αποδίδοντας «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Η κουβέντα έφτασε στο ενδεχόμενο ενός πέμπτου τελικού. Η απόκριση του Χάντερ δεν παρεξέκλινε από εκείνην των συμπαικτών του. Η επιστροφή της σειράς στο ΣΕΦ δεν είναι (εύκολη) επιλογή: «Παίζουμε για τη νίκη. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να παίξω έναν 5ο τελικό. Νομίζω το ίδιο και οι υπόλοιποι. Θέλουμε να κλείσουμε τη σειρά στο επόμενο παιχνίδι. Είναι φορές όπου υποτιμούμε τον αντίπαλο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε να κυνηγάμε στο σκορ είτε να χάνουμε. Δεν το θέλουμε αυτό…».

Ο Αμερικανός σέντερ αναφέρθηκε και στη σειρά των τελικών. Εκδηλώνοντας τον σεβασμό του για τη στάση του αντιπάλου. Ποια είναι αυτή; «Σέβομαι το γεγονός ότι έρχονται εδώ και τα δίνουν όλα. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Είναι δύο ομάδες που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ, σε μία πολύ καλή σειρά τελικών.

Οσο για το… κλικ που απαιτήθηκε προκειμένου να ανατραπεί το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο πεντάλεπτο; Τα πράγματα είναι απλά. «Είπαμε πως δεν πρόκειται να γίνει ξανά (σ.σ.: να χάσουμε στην έδρα μας). Είπαμε να ηρεμήσουμε, να το διασκεδάσουμε, να παίξουμε το μπάσκετ μας και όλα θα πάνε καλά. Ημασταν τόσο αποφασισμένοι, επειδή νιώθαμε άσχημα για την ήττα στο πρώτο τελικό».

Ναι μεν, αλλά…

Οι εξετάσεις του Γιώργου Πρίντεζη δεν επιβεβαίωσαν τις αρνητικές προβλέψεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τη γλίτωσε. Δεν πρόκειται να αγωνιστεί στον 4ο τελικό της Δευτέρας αλλά και (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στον 5ο, αν η σειρά καταλήξει εκεί.

Ωστόσο, αυτό μοιάζει με… πταίσμα. Ο Πρίντεζης αναμένεται να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ελλάδας τόσο για το Προολυμπιακό τουρνουά όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εφόσον η «γαλανόλευκη» πάρει την πρόκριση. Το πρόβλημα στο πέλμα του (υποτροπή της πελματιαίας απονευρωσίτιδας με συνοδό μυϊκό αιμάτωμα πέλματος) απαιτεί ξεκούραση και θεραπεία. Οπως ακριβώς είχε συμβεί και προτού ξεκινήσουν οι σειρές των ημιτελικών, τότε όπου ο «Πριντ» απουσίασε για σχεδόν 35 ημέρες.

Στο μεταξύ, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο την ΚΑΕ Ολυμπιακός (7.600 ευρώ) για όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα του τρίτου τελικού, κάτι που σημαίνει πως ο πέμπτος τελικός -εφόσον απαιτηθεί- θα γίνει με την παρουσία φιλάθλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ