aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΜίλησε η… καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού!

Μίλησε η… καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός την… έσπασε στον Παναθηναϊκό Superfoods! Οι «πράσινοι» πλησίασαν ξανά να κάνουν το break στο ΣΕΦ, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν την… καρδιά τους και επιστρέφοντας από το -10 στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου, επικράτησαν 64-62 και πλέον θέλουν μία άλλη μία νίκη για να κατακτήσουν τον τρίτο σερί τους τίτλο.

Το ματς: Με τις… κλασικές τους πεντάδες ξεκίνησαν οι δύο «αιώνιοι» το ντέρμπι. Από τη μία, ο Ολυμπιακός είχε τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Σπανούλη και Μάντζαρη, ενώ ο Παναθηναϊκός τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Φελντέιν και Καλάθη. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη βάση στην επίθεση (7-7). Περίπου στα μισά, ο Γκριν ήρθε από τον πάγκο –στη θέση του αρχηγού- και προσφέροντας και στις δύο πλευρές του παρκέ, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο +5 (12-7).

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν γρήγορα με τον Καλάθη, ροκανίζοντας στο ελάχιστο τη διαφορά (12-11), η οποία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (15-14). Εκεί, η άμυνα του «τριφυλλιού» έκλεισε περισσότερο τη ρακέτα, δίνοντας το τρίποντο στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά εκείνοι δεν έβρισκαν στόχο, με τον Παππά να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (15-16). Στο τελευταίο λεπτό, αμφότεροι ήταν άστοχοι, αλλά η μία βολή του Μπιρτς, διαμόρφωσε το 16-16.

Με την άμυνά του να τα πηγαίνει καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και τους Γκάμπριελ-Ρίβερς να μπαίνουν φορτσάτοι, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο +5 (16-21) στο ξεκίνημα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν το ένα «σκοτωμένο» σουτ μετά το άλλο και φυσικά ήταν άστοχοι, εκείνοι του Πασκουάλ έλεγχαν τα ριμπάουντ και με τους Τζέιμς-Παππά να τρέχουν το παρκέ, η διαφορά έφτασε στο +7 (18-25). Στο μεταξύ, ο Γκριν αποσύρθηκε, λόγω ενός τραυματισμού.

Η «ερυθρόλευκη» ρακέτα–που ήταν και η μοναδική αξιόπιστη πηγή τους- και τα επιθετικά ριμπάουντ του Αγραβάνη, έδωσαν κάποιες λύσεις (22-25), με τον Τζέιμς να δηλώνει «παρών» και να αποκαθιστά την… τάξη (23-30), στα μισά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι και 2:30’’ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (27-33), καθώς τα εναπομείναντα λεπτά ανήκαν εξ ολοκλήρου στους Πειραιώτες. Κι αυτό, γιατί επέστρεψε από τον πάγκο ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος έκανε… πάρτι και στις δύο ρακέτες και έτσι οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 9-0, που τους έστειλε με το +3 (36-33) στα αποδυτήρια.

Το «όπλο» του Παναθηναϊκού ήταν η άμυνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να κάνει ένα 0-5 και να περάσει ξανά μπροστά (36-38). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά, με τις δύο ομάδες να ήταν ιδιαίτερα άστοχες, αλλά τους «πράσινους» να συντηρούν το προβάδισμά τους μέχρι τα μισά (39-40).

Σ’ αυτό το σημείο, ήταν η σειρά του «τριφυλλιού» να μετρήσει μία απουσία, αυτή του Μπουρούση, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση. Από την άλλη, το παιχνίδι δεν έλεγε να… ανοίξει με τίποτα, με τα καλάθια να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο, όπου αρχικά οι Πειραιώτες πήγαν το προβάδισμα (41-40) και τον Παππά να απαντάει (41-43). Ακολούθησε άλλο ένα… στείρο δίλεπτο, με τον Παπαπέτρου να ισοφαρίζει και το 43-43 να ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έδινε… ανάσα στον Ολυμπιακό, με τη νέα «βόμβα» του Γκάμπριελ από τα 6,75μ. να τον στέλνει για άλλη μία φορά στο +5 (43-48), στο πρώτο δίλεπτο. Το τρίποντο του Παπαπέτρου «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό (46-48), με τον Τζέιμς να απαντάει αμέσως (46-51) και από ‘κει και πέρα τον Αμερικανό να παίρνει από το… χέρι το «τριφύλλι», όπου με τη βοήθεια του Ρίβερς η διαφορά πήγε στο +10 (48-58), στα μισά.

Στο μεταξύ, το «μυαλό» των παικτών του Σφαιρόπουλου είχε «χαλάσει» εντελώς, λόγω μίας τεχνικής ποινής που δέχθηκε ο Παπανικολάου. Εκεί, οι Μάντζαρης και Σπανούλης έφεραν την αντίδραση των Πειραιωτών, με τη διαφορά να πέφτει (54-58) και τον Τζέιμς να δίνει άμεσα νέα… ανάσα στους φιλοξενούμενους (54-60). Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Μιλουτίνοφ να βάλει… φωτιά στο ματς (58-60) και το τρίποντο του Πρίντεζη να το φέρνει στον πόντο (61-62), στα δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, με τον Σέρβο σέντερ να κάνει 2/2 βολές και να βάζει ξανά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά (63-62), στα 31’’. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος στην επίθεσή τους, ύστερα από την εξαιρετική άμυνα του Παπανικολάου σε Τζέιμς και Σίνγκλετον, με τον Πρίντεζη να είχε 1/2 από τη γραμμή και να κάνει το 64-62, στα 13’’. Την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού πήρε ο Τζέιμς, ο οποίος αστόχησε και στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ