aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΜέγας Άρης, «κατέρριψε» και την ΑΕΚ!

Μέγας Άρης, «κατέρριψε» και την ΑΕΚ!

Άρης και… είναι καλά! Μετά τον ΠΑΟΚ, έδειξε πως έχει πάρει τον αέρα των Δικεφάλων νικώντας με 64-62 και την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1.

Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που είχε κορυφαίους τους Μπένσον (12π. 9 ριμπ.) και Αθηναίου (10π., 5 ασίστ). Προβληματική εμφάνιση και πάλι από την «Ένωση», που προηγήθηκε και με δέκα αλλά με 17 λάθη και μόλις 10 ασίστ έδειξε πως θέλει πολλή δουλειά. Ξεχώρισε ο Μάικ Γκριν με 17 πόντους, μοιραίος ο Μπάρλοου που αστόχησε σε τρίποντο για τη νίκη στο τέλος.

Το ματς

Γουίβερ, Φλιώνης, Αθηναίου, Τσαϊρέλης και Μόραντ από τη μια, Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου, Τζέιμς και Μαυροειδής από την άλλη άρχισαν το ντέρμπι. Η ΑΕΚ είχε σαφή πρόθεση από την αρχή να «ταΐσει» τον σέντερ της, ο οποίος σκόραρε και έφθειρε τον Μόραντ δίνοντας εξ αρχής ένα καλό προβάδισμα στην ομάδα του (2-9). Τα μακρινά σουτ από Μπάρλοου, Λαρεντζάκη και Τζέιμς επέτρεψαν στην «Ένωση» να ξεφύγει και με εννιά (6-15), ωστόσο η ποιότητα του Μπένσον και οι αιφνιδιασμοί από τα πολλά λάθη των αντιπάλων (6 στο δεκάλεπτο) βοήθησαν τον Άρη να μένει κοντά (10-15). Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν σχεδόν έξι λεπτά άσφαιροι, αλλά τα προσωπικά καλάθια του Λαρεντζάκη αποκατέστησαν την απόσταση (17-25) μέχρι τα χαμηλά σχήματα του Παναγιώτη Γιαννάκη να λειτουργήσουν και οι γηπεδούχοι να μειώσουν στο τρίποντο (24-27). Η άνοδος στην απόδοση του Γκριν παρέσυρε και την ΑΕΚ που με δικό του τρίποντο έφτασε σε διψήφια διαφορά (24-34) προτού το φάουλ του Τζέιμς σε τρίποντο έδωσε το δικαίωμα στον Βον να διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου (27-34).

Η παρουσία του Αθηναίου αποδείχτηκε κομβική για τον Άρη που εκμεταλλευόμενος τα απανωτά λάθη των αντιπάλων πέρασε μπροστά ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους 12-1 (37-35). Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει καλάθι, αλλά χάρη στα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Γκριν ανέκτησε το προβάδισμα (43-46), προσωρινά όμως, καθώς το γκολ-φάουλ τρίποντο του Αθηναίου ξανάβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Ο Μανωλόπουλος επέλεξε να ακολουθήσει το χαμηλό σχήμα των γηπεδούχων (56-57), αλλά ο «καυτός» Αθηναίου είχε τις απαντήσεις για τον Άρη που με τρίποντο του Μπελ έφτασε στο +5 (62-57) 3:14 πριν το τέλος. Ο Ξανθόπουλος αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για την ισοφάριση και τα φτηνά λάθη των φιλοξενούμενων ξανάφεραν τον Άρη στους πέντε (64-59). Το τρίποντο του Σάκοτα κράτησε όρθια την ΑΕΚ, που μετά το άστοχο σουτ του Αθηναίου είχε την ευκαιρία ακόμη και να κερδίσει, ωστόσο ο Μπάρλοου δεν ευστόχησε στο τρίποντο της νίκης και οι γηπεδούχοι επικράτησαν.

Δεκάλεπτα: 10-15, 27-34, 48-47, 64-62.

Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης 4 (5 ριμπ.), Βον 10, Τσαϊρέλης (4 ριμπ.), Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Αθηναίου 10 (5 ασίστ), Μόραντ 2, Βασιλόπουλος 2 (4 ριμπ., 3 κλεψ.), Πέτγουεϊ 6, Γουίβερ 9 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μπένσον 12 (9 ριμπ.), Μπελ 7.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 1 (6 ριμπ.), Τζέιμς 8 (7 ριμπ.), Γκριν 7, Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Σάκοτα 6, Άτιτς, Λαρεντζάκης 11 (4 ριμπ.), Μπάρλοου 11 (5 ριμπ.), Μαυροειδής 6 (4 ριμπ.), Σι 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ