aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΛύγισε στην παράταση ο Προμηθέας που έδωσε και την ψυχή του

Λύγισε στην παράταση ο Προμηθέας που έδωσε και την ψυχή του

Παρότι ήταν χωρίς Κασελάκη και Μπράουν, ο Προμηθέας έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά λύγισε στην παράταση στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια (98-91) τερματίζοντας τέταρτος στον όμιλο του.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, αντιμετώπιζε την πρωτοπόρο του τέταρτους ομίλου, χωρίς δύο από τους πιο σημαντικούς της παίκτες, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με τρία τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά δεν κατάφερε στο έξτρα πεντάλεπτο να πάρει το διπλό και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Ο Προμηθέας παρότι ξεκίνησε καλύτερα, μετά τα πρώτα λεπτά, προσπαθούσε να ακολουθήσει το ρυθμό που έδινε η Βίρτους. Οι Ιταλοί κυρίως με τους Κβέιλ και Εμπαγέ έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, είτε κοντά, είτε μακριά από το καλάθι, ενώ η ομάδα του Μάκη Γιατρά, εκμεταλλευόμενη το μέγεθος του Κατσίβελη που είχε 15 πόντους και 3 ασίστ και την ενέργεια που έδωσε ο Παρκς στη δεύτερη περίοδο, ακολουθούσε για το 52-46 της ανάπαυλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βίρτους προηγήθηκε στις αρχές με 63-48 και κάπου εκεί, πίστεψε ότι τελείωσε και το παιχνίδι. Ο Προμηθέας δεν τα παράτησε ποτέ, όμως, τα τρίποντα του Γκίκα κυρίως τον κρατούσαν «ζωντανό» ως το τέλος και σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες βολές των Ιταλών, το παιχνίδι δεν τελείωνε. Οι Πατρινοί με τρία πολύ μεγάλα σουτ τριών πόντων, από Μαντζούκα, Χολ και του Μέιερ (που ισοφάρισε) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά κάπου εκεί, «λύγισε» με τη Μπόλονια να φτάνει στο τελικό 98-91.

Ο Προμηθέα τερμάτισε στην 4η θέση, μετά τις νίκες από Νεπτούνας και Μπεσίκτας, ωστόσο έκανε μία απίστευτη προσπάθεια σήμερα, με τον 15χρονο Μαντζούκα να έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους τους συμπαίκτες του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ