aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Κατοστάρα» επί του Άρη με μαγικό Νέντοβιτς για τον Παναθηναϊκό πριν τη διαβολοβδομάδα

«Κατοστάρα» επί του Άρη με μαγικό Νέντοβιτς για τον Παναθηναϊκό πριν τη διαβολοβδομάδα

Την ανοδική πορεία και το καλό «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 103-83 του Άρη στο ΟΑΚΑ, για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Το ματς

Με… φόρα από την καλή εμφάνιση επί της Μπασκόνια την περασμένη Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός μπήκε στην αναμέτρηση με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Με τον Μποχωρίδη να ξεκινάει «καυτός» πίσω από τα 6.75 μ. με δύο διαδοχικά τρίποντα από τις γωνίες και τον Νέντοβιτς να τον ακολουθεί με πέντε σερί πόντους, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 11-5 στο 3’.

Στη συνέχεια, την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Οκάρο Γουάιτ ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή στο 5’ (20-10). Στο τελευταίο πεντάλεπτο της περιόδου, η εξαιρετική άμυνα του Παναθηναϊκού οδήγησε τον Άρη σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να μείνουν χωρίς πόντο για 4:30 λεπτά! Διάστημα στο οποίο ο Παπαγιάννης κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση, με το «τριφύλλι» να κλείνει το δεκάλεπτο στο +17 (29-12).

Με καλάθια των Γιόβιτς και Νέντοβιτς στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (35-14 στο 12’). Κάπου εκεί όμως, οι «κιτρονόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση και έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 11-0 με τρίποντα των Πουλιανίτη-Γουίλιαμς και ένα κάρφωμα του Τζουίνστον, «ροκανίζοντας» τη διαφορά και κατεβάζοντάς την στους δέκα (35-25 στο 14’).

Με τον Παναθηναϊκό να χάνει μια σημαντική διαφορά, ο εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο Νέντοβιτς (17 πόντοι), βγήκε μπροστά και με επτά διαδοχικούς πόντους έκανε το +17 (42-25). Μάλιστα, οι «πράσινοι» βγάζοντας ενέργεια στο τελευταίο τρίλεπτο έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2, κλείνοντας το ημίχρονο στο +21 και το 54-33.

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς στη… ζώνη του λυκόφωτος, ο Παναθηναϊκός πήγε για πρώτη φορά στο +23 με τρίποντο και φάουλ του 30χρονου Σέρβου (58-35). Όσο περνούσε η ώρα όμως, ο Άρης ανέβαζε την απόδοσή του, με τον Κέλι να μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα και τον 28χρονο φόργουορντ να γίνεται ο δεύτερος πόλος της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης δίπλα στον Χάνλαν.

Η κακή άμυνα των γηπεδούχων από τα μέσα της τρίτης περιόδου, επέτρεψαν στον Άρη να βρει ρυθμό στην επίθεση, αλλά και εύκολους πόντους από την γραμμή των βολών. Ενδεικτικό είναι πως οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν 32 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, και ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαν συνολικά 32! Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη «ροκάνισε» τη διαφορά, μαζεύοντά την στους 13 για το δεκάλεπτο (78-65), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Με την ψυχολογία με το μέρος του, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη και την αστοχία του Παναθηναϊκού, μαζεύοντας τη διαφορά μέχρι και τους 7 πόντους στα μέσα της τελευταίας περιόδου (86-79). Οι «πράσινοι» όμως δεν αγχώθηκαν και με ορθολογικές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι βρήκαν ρυθμό, αλλά και σκληράδα στην άμυνα, «κλείδωσαν» τους φιλοξενούμενους και με ένα εντυπωσιακό σερί 17-4, έφτασαν στη νίκη με 103-83.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 54-33, 78-65, 103-83.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ