aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Καθάρισε» τον Πανιώνιο ο Ήφαιστος

«Καθάρισε» τον Πανιώνιο ο Ήφαιστος

«Καθάρισε» τον Πανιώνιο και εδραιώνεται στην οκτάδα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ο Ήφαιστος.

Η ομάδα από την Λήμνο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους «κυανέρυθρους» με σκορ 77-70, έφτασε τις 9 νίκες (9-6) και φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Στο 6-9 έπεσε ο Πανιώνιος που διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σμιθ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι Έβανς (14π.), Μολντοβονού (12π.) και Τσαϊρέλης (11π.). Πάλευε… μόνος του ο Σάμουελς (24π., 8 ρ.), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βεργίνης (17π.).

Το ματς

Ένα γρήγορο 6-0 έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Ήφαιστο και η ομάδα της Λήμνου δεν το έχασε ποτέ από εκεί και πέρα. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, με τους Μολντοβονού, Τσαϊρέλη και Μουράτο να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα και να στέλνουν τους Νησιώτες στο +13 και με double score στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-13). Ο Ήφαιστος είχε επιθετικό πλουραλισμό αλλά χαλάρωσε την άμυνά του στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν στον Πανιώνιο την ευκαιρία να κλείσουν τη διαφορά, να σκοράρουν 25 πόντους και να πάνε στο ημίχρονο στο -8 (46-38).

Έβανς, Σμιθ και Μολντοβονού πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, με τους Σάμουελς, Βεργίνη και Καμαριανό να κάνουν την δική τους δουλειά στην αντίπαλη μεριά. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα (53-54). Οι γηπεδούχοι επανέφεραν, όμως, γρήγορα την τάξη με ένα σερί 8-2 και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά πέντε πόντων (61-56). Ένα ακόμη σερι (9-4) αυτή τη φορά στο ξεκίνημα της τετάρτης περιόδου ανέβασε την διαφορά για τους Λημνιώτες στο +10 (70-60), οι οποίοι κατάφεραν να την διατηρήσουν μέχρι το φινάλε και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ