aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Καυτοί» Γέλοβατς και Κολόμ, έβαλαν με το... δεξί την ΑΕΚ στο «παλάτι» της!

«Καυτοί» Γέλοβατς και Κολόμ, έβαλαν με το… δεξί την ΑΕΚ στο «παλάτι» της!

«Βασίλισσα» στο νέο της… παλάτι η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έκανε ιδανική πρεμιέρα σε επίσημο παιχνίδι στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, σημειώνοντας την πρώτη της ιστορική νίκη, με το 81-69 επί της Λάρισας για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Πρώτη νίκη και στο πρωτάθλημα για το σύνολο του Στέφανου Δέδα, με αμφότερες τις ομάδες να συνεχίσουν με 1Ν-1Η στο πρωτάθλημα.

Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο σε επίπεδο άμυνας (20-23), ο «δικέφαλος» βρήκε απαντήσεις στα επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων και πραγματοποίησε πολύ καλή δεύτερη περίοδο, στην οποία και άρχισε να χτίζει την υπέρ του διαφορά.

Εξαιρετική βραδιά στο επιθετικό κομμάτι από τους Γέλοβατς (21π., 4 ριμπ., 1 ασ., 1 λάθος) και Κολόμ (16π., 8 ριμπ., 7 ασ., 1 λάθος), με τους Βαουλέτ και Παππά να ακολουθούν.
Για τη Λάρισα ξεχώρισαν οι Χάντσον, Καράμπελας και Ζάρας, με τους δύο πρώτους να προσπαθούν να τη βάλουν εκ νέου στο ματς από τα μέσα της 3ης περιόδου.

Το ματς:

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι με τους Κολόμ, Φλιώνη, Φιλιππάκο, Βαουλέτ και Γκρίφιν (εκτός έμεινε λόγω θλάσης ο Ανγκόλα), τη στιγμή που ο Νίκος Παπανικολόπουλος εμπιστεύτηκε τους Ουάσινγκτον, Χάντσον, Θριτ, Κρουμπάλι και Ζάρα για τους φιλοξενούμενους.

Με τον κόσμο στις κερκίδες να δίνει ώθηση στο σύνολο του Στέφανου Δέδα, η «Ένωση» πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, με τον Κολόμ να κάνει το 7-2 με σουτ μέσης απόστασης. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Τελευταία φορά που βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν όταν ο Φιλιππάκος στα μέσα της περιόδου έκανε μέσω των βολών το 9-7. Έκτοτε, η Λάρισα -με πέντε πόντους του Κρουμπάλι- έτρεξε ένα σερί 7-0 για το υπέρ της 14-9, με την ομάδα του Παπανικολόπουλου να πηγαίνει στο +3 (20-23) στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Μπορεί η Λάρισα να πέτυχε τον πρώτο πόντο στη δεύτερη περίοδο (με βολή του Καράμπελα), ωστόσο έκτοτε έπρεπε να περάσουν περίπου έξι λεπτά, προκειμένου να σκοράρει εκ νέου. Οι γηπεδούχοι έδεσαν την άμυνά τους και παρότι ήταν πολύ άστοχοι στις βολές (4/10 στο πρώτο ημίχρονο), είχαν τον Παππά σε εξαιρετική μέρα σε επίπεδο δημιουργίας (o Έλληνας γκαρντ είχε τις 5 από τις 9 ασίστ της «Ένωσης» στα πρώτα 20′). Αμφότερες, οι ομάδες ήταν άστοχες από τα 6,75μ. (4/12 και 3/14, αντίστοιχα), με τον «δικέφαλο» βέβαια να είναι πιο συγκεντρωμένος στα σουτ δύο πόντων (8/19). Έτσι, άρχισε να χτίζει διαφορά. Η μεγαλύτερη που κατάφερε να φτάσει μέχρι την ανάπαυλα ήταν εκείνη των οκτώ πόντων (34-26), με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +7 (36-29) και με τον Γέλοβατς διψήφιο (11π.).

Ένα 4-0 των γηπεδούχων με Γέλοβατς και Κολόμ, τους έφερε στο 40-29, ύστερα από ενάμισι λεπτό στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι παίρνοντας ώθηση από την άμυνά τους, έφτασαν μέχρι και το +14 (50-36) στα 3’58” πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Παράλληλα, είχαν βελτιώσει και τις αντιδράσεις τις, αφήνοντας τη Λάρισα στα επτά επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι -με τους Καράμπελα και Χάντσον μπροστάρηδες- κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά στους έξι (56-50) πριν την ολοκλήρωση του 4ου δεκαλέπτου.

Μάλιστα, οι Θεσσαλοί μείωσαν και στο 56-52 με τις δύο εύστοχες βολές του Χάντσον στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Φιλιππάκος έδωσε… τρίποντη ανάσα στην ΑΕΚ για το 59-52, με τον Βαουλέτ να παίρνει τη σκυτάλη και να οδηγεί την ομάδα του στο 64-54. Με τον Κολόμ να είναι και εκείνος εξαιρετικός στην επίθεση και τον κόσμο των γηπεδούχων να συνεπικουρεί, η ΑΕΚ έφτασε στη μέγιστη υπέρ τη διαφορά στο ματς (+17, 78-61), παίρνοντας εν τέλει και το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 36-29, 56-50, 81-69.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ