aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΗ... δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό

Η… δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό

Για περισσότερο από 15 αγωνιστικά λεπτά η Δόξα Λευκάδας έβαζε… δύσκολα στον Ολυμπιακό, που στη συνέχεια όμως βρήκε ρυθμό και εν τέλει έφτασε στην επικράτηση με 84-60 για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Ολυμπιακός είχε μία ολόκληρη πεντάδα στα πιτς καθώς εκτός για λόγους τραυματισμών ή ασθενείας ήταν οι Σπανούλης, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Τολιόπουλος και Μαραγκός. Αυτές τις απουσίες ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν οι υπόλοιποι παίκτες και ειδικά οι Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης και Αθηναίου.

Από την άλλη η Δόξα στάθηκε πολύ καλά για περίπου 25 αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο η αποβολή με πέντε φάουλ του Ψαθά αλλά κυρίως του Ντόμπλας άφησαν «γυμνή» τη ρακέτα της ομάδας που δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ώστε να κρατήσει τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν το παιχνίδι δίχως ενέργεια και συγκέντρωση, έκαναν εύκολα το λάθος, είχαν πρόβλημα στη δημιουργία ενώ η άμυνά τους έδινε χώρο στους αντιπάλους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Δόξα που στην πρώτη περίοδο είχε το προβάδισμα ενώ μέχρι και το 16′ (28-25) ήταν κοντά στο σκορ.
Ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο τον έφερε μπροστά στο σκορ με +15 (58-43) με την Δόξα να μην έχει τρόπο να αντιδράσει.

Με τον Λοτζέσκι να τελειώνει πολλές επιθέσεις και τους ψηλούς του να κερδίζουν κάθε μάχη ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο εν όψει και των επόμενων υποχρεώσεων της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 37-29, 60-45, 84-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 2, Μιλουτίνοφ 12 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 11 (3), Μάντζαρης, Μπιρτς 5, Ουότερς 15 (1), Αγραβάνης 8 (1τρ., 11ριμπ.), Λοτζέσκι 17, Αθηναίου 10 (2).

ΔΟΞΑ (Χ. Μαρκόπουλος): Σκοτ 6, Άμποτ 11 (1), Ντόμπλας 8, Ρόμπινσον 9 (1), Χάρις 12, Πεταλωτής 3, Δεμερτζής, Γεωργάκης 2, Ψαθάς 9 (1), Τσαλδάρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ