aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Φουριόζος» Ολυμπιακός… παρέσυρε τον Προμηθέα και πήγε τελικό

«Φουριόζος» Ολυμπιακός… παρέσυρε τον Προμηθέα και πήγε τελικό

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε στη σεζόν ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι απέναντι στον Προμηθέα και χωρίς να προβληματιστούν ιδιαίτερα, νίκησαν με το εμφατικό 93-65 και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup, όπου τους περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Ανταγωνιστικοί για περίπου 15 λεπτά ήταν οι Πατρινοί, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να σφίγγουν την άμυνά τους και με πολυφωνία στην επίθεση να παίρνουν το ροζ φύλλο.

Πέντε διψήφιους είχαν οι Πειραιώτες, με τον Βεζένκοφ να είχε 19 πόντους και τον Πίτερς 17π. Στους 12π. σταμάτησε ο Μπολομπόι, ενώ από 11π. είχαν οι Γουόκαπ και Λούντζης. Η σοβαρότητα του Ολυμπιακού στο ματς επιβεβαιώθηκε από τις 28 ασίστ που μοίρασε, έχοντας μόλις 6 λάθη.

Από την ομάδα του Γιατρά, που θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου στον μικρό τελικό (2/10, 17:00), ξεχώρισαν οι Σίμπσον και Κουλμπόκα με 16π. και 14π. αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ από την άλλη ο Προμηθέας με τους Κακλαμανάκη, Κουλμπόκα, Σίμπσον, Γιανγκ και Γκίκα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με 5-0, στο οποίο απάντησαν οι Πατρινοί στο πρώτο τρίλεπτο. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν εξαιρετικό ρυθμό, με τους Πειραιώτες να είχαν σταθερά το προβάδισμά τους κυρίως χάρη στον Βεζένκοφ, αλλά από την άλλη οι Κουλμπόκα και Σίμπσον διατηρούσαν σε απόσταση… αναπνοής (16-15) την ομάδα του Γιατρά, μέχρι το 6’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν απανωτές άμυνες και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο ξέφυγαν στο +7 (23-16), με το τρίποντο του Κάουαν να διαμορφώνει το 23-19 της πρώτης περιόδου.

Μέσα από την άμυνά τους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς από το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ξεφεύγοντας με μπροστάρη τον Μπολομπόι στο +8 (32-24), στο 14’. Ο Γιανγκ προσπάθησε να κρατήσει επιθετικά τον Προμηθέα, αλλά με τον Σλούκα να μοιράζει… αβέρτα καλάθια η διαφορά πήγε αρχικά στο +13 (40-27), στο 16’. Η επόμενη αντίδραση των Πατρινών ήρθε από τον Κοντίτ, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να τρέχουν στον αιφνιδιασμό για το +15 (47-32) και τον Σίμπσον στην εκπνοή να κάνει το 47-34 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα και βαρόμετρα τους Βεζένκοφ και Φαλ στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +18 (54-36), στο 23’. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένας… μονόλογος των «ερυθρόλευκων», με τον Προμηθέα να ήταν «εγκλωβισμένος», κάνοντας αρκετά λάθη. Έτσι, οι παίκτες του Μπαρτζώκα κυριάρχησαν στο παρκέ και με Γουόκαπ, Πίτερς και Σλούκα εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (66-43), στο 28’. Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Σίμπσον κράτησε κάπως τους Πατρινούς, διαμορφώνοντας το 69-48 της τρίτης περιόδου.

Με πρωταγωνιστές τους Μπολομπόι, Λούντζη και Σλούκα ο Ολυμπιακός πήγε στο +28 (79-51), με τη διαφορά αυτή (85-57) να μένει μέχρι το 35’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, έγινε πιο ελεύθερο, με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στη νίκη με το τελικό 93-65.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ