aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Ερυθρόλευκη» απόδραση... κορυφής!

«Ερυθρόλευκη» απόδραση… κορυφής!

Η ΑΕΚ με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο της έδειξε πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πίεσε για τα καλά τον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε και την ποιότητα και το καθαρό… μυαλό στα κρίσιμα σημεία κια πήρε τη νίκη με 70-63, μέσα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας σαφές βήμα πρώτης θέσης στην κατάταξης της Stoiximan.gr Basket League.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παρκέ και κατάφερε να «χτυπήσει» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδωσε λύσεις κοντά στο καλάθι και σε συνδυασμό με το «φορμάρισμα» του Νιούλεϊ η ΑΕΚ πήρε τα ηνία (10-4, 5’). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να επανέλθει στο παιχνίδι, χάρη στον Μάντζαρη (10-8, 6’). Η ΑΕΚ βρήκε και πάλι λύσεις, από Σάκοτα και Ντίξον, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά (15-10, 7’). Ο Ολυμπιακος αντέδρασε εκ νέου με Παπαπέτρου και Λοτζέσκι, όμως η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα για το 19-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, με την ΑΕΚ να κρατά το προβάδισμα, χάρη σε Ελονού και Λαρεντζάκη (22-20, 12’). Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Παπαπέτρου και με την άμυνα σε υψηλά επίπεδα κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση (22-23, 13’). Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου διατήρησαν τον έλεγχο και χάρη σε Μαυροειδή και Ούκιτς κατάφεραν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο (32-26, 17’).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης φώναξε παρών και η διαφορά μειώθηκε χάρη σε δικές του προσπάθειες (34-33, 18’). Η ΑΕΚ, όμως, κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα, χάρη στον Μαυροειδή, για το 37-35, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ένταση στην άμυνά του και κτάφερε να αλλάξει τα δεδομένα. Παπανικολάου και Πρίντεζης έδωσαν λύσεις και το προβάδισμα άλλαξε χέρια στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους (41-42, 24’). Η άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκλεισε τους διαδρόμους. Λότζέσκι και Μπιρτς σκόραραν και η διαφορά έφτασε στο +9 για τους Πειραιώτες (41-50, 27’). Ο Μάντζαρης έστειλε τη διαφορά στους 12 πόντους (41-52) και στο σημείο εκείνο φώναξε παρών ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Κροάτης με δικές του προσπάθειες επανέφερε στο ματς την ΑΕΚ (47-52, 29’). Η διαφορά των 5 πόντων έμεινε μέχρι το τέλος τηε τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να έχει φέρει στα μέτρα του το παιχνίιδ. Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο παίκτης κλειδί των Πειραιωτών και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τα δικά του καλάθια ανέβασαν τη διαφορά στο σκορ (49-57, 32’).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά, χάρη στον Πρίντεζη (60-68, 39′). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μαζέψει την κατάσταση και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 70-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ