aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΕν αρχή ήσαν ο «μπόμπερ» και ο σέντερ

Εν αρχή ήσαν ο «μπόμπερ» και ο σέντερ

Λένε πως ακόμα και η πιο μεγάλη διαδρομή ξεκινάει απλά με ένα βήμα: το πρώτο. Η διαδρομή του Παναθηναϊκού στο φετινό μεταγραφικό παζάρι θα είναι μεγάλη, αλλά θα ξεκινήσει όχι με ένα βήμα, αλλά με δύο μαζί.

Οι «πράσινοι» έχουν στις δυο πρώτες θέσεις των μεταγραφικών τους προτεραιοτήτων την απόκτηση ενός γκαρντ – «μπόμπερ» και ενός αθλητικού σέντερ. Οι δυο αυτές θέσεις θεωρούνται κομβικές στον Παναθηναϊκό της νέας εποχής και έτσι το βάρος έχει πέσει εκεί. Οσον αφορά τους γκαρντ «πιστολέρο», κάποια σενάρια ανέφεραν ότι οι πρώτοι στόχοι της ομάδας είναι οι Μάλκολμ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ντάριους Ανταμς της Λαμποράλ Κούτσα, αλλά οι «πράσινοι» δεν δείχνουν να ασχολούνται με τους συγκεκριμένους παίκτες. Ειδικά ο πρώτος δείχνει να οδεύει προς το ΝΒΑ, με πιθανό προορισμό τους Μπρούκλιν Νετς.

Προτάθηκε ο Λάνγκφορντ

Η λίστα που έχει στα χέρια του ο Πεδουλάκης, με τους γκαρντ που ανταποκρίνονται στα στάνταρντς που έχει θέσει ο Αρτζι για τον κοντό που αναζητάει, είναι τεράστια. Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι ανάμεσα στους παίκτες που έχουν προταθεί είναι και ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο 33χρονος Αμερικανός, που έχει μείνει ελεύθερος από την Ούνικς Καζάν, είναι ένας παίκτης που και τα στάνταρντς του προπονητή του «τριφυλλιού» πληροί αλλά τον ξέρει καλά και ο Πεδουλάκης. Ο Αρτζι τον είχε πάρει στην Ούνικς το καλοκαίρι του 2014, όταν ήταν προπονητής στην ομάδα του Καζάν. Ο Αμερικανός μπορεί να παίξει και στο «1» και στο «2», αν και είναι περισσότερο «2άρι». Εχει περάσει από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες (Μπιέλα, Βίρτους Μπολόνια, Μακάμπι, Μιλάνο). Είναι ένας γκαρντ «δολοφόνος» με γρήγορα πόδια, εξαιρετική σταυρωτή ντρίμπλα, σουτάρει σε χρόνο μηδέν μετά από ντρίμπλα και έχει εξαιρετικό σουτ. Φέτος είχε μ.ό. στη VTB League 15,8π. (με 40,5% στα τρίποντα), 4ριμπ., 2,2ασ., 1κλέψ.pedoula

Στα υπ’ όψιν ο Λάσμε, αλλά…

Ο Στεφάν Λάσμε, που δεν έχει συμφωνήσει ακόμα να μείνει στη Γαλατάσαραϊ (το συμβόλαιό του τελείωσε φέτος), είναι στα υπ’ όψιν, αλλά το θέμα του έχει ψωμί ακόμα, καθώς οι «πράσινοι» εξετάζουν άλλες περιπτώσεις αθλητικών ψηλών. Και σίγουρα η εξέλιξη του ζητήματος του Γκαμπονέζου σέντερ θα εξαρτηθεί από τα λεφτά που θα ζητήσει, καθώς το «τριφύλλι» δεν θέλει να πληρώσει τρελά λεφτά για έναν παίκτη που οδεύει πια προς τα 35. Οσο για τον Μπουρούση, συνεχίζει να μην απασχολεί το «τριφύλλι» και όλα δείχνουν ότι θέλει να μείνει στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ