aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΕκτέλεσε... τον Άρη η ΑΕΚ

Εκτέλεσε… τον Άρη η ΑΕΚ

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο τυ αγώνα με τον Άρη και πατώντας… γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο «εκτέλεσε» την ομαδα του Δημήτρη Πρίφτη, φτάνοντας στο εμφατικό 81-61, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Stoixima,gr Basket League. 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Ένωση οι Ούκιτς και Ντίξον που έκαναν… πάρτι στο «κίτρινο» καλάθι, καθοριστικός ο Τσινεμέλου Ελονού.

Αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι ο Κώστας Βασιλειάδης και κρίνεται αμφίβολος για το παιχνίδι της Τρίτης (10/01) με την Λούντβιγκσμπουργκ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η αναμέτρηση ήταν… ντέρμπι, καθώς η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει διαφορά, όμως ο Άρης είχε απαντήσεις και έμενε κοντά στο σκορ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ένωση να έχει το προβάδισμα μεν, όμως ο Άρης είχε επαφή με το αντίπαλο καλάθι, χάρη σε Καββαδά και Κάμινγκς και αυτό έδωσε τη δυνατότητα να είναι κοντά οι δύο ομάδες (23-20). Το δεύερ δεκάλεπτο άνηκε πλήρως στην Ένωση. Οι παίκτες του Ζντβτς επέβαλαν τον ρυθμό τους χάρη σε έναν εξαιρετικό Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης με διαδοχικά δικά του σουτ έφερε την Ένωση σε θέση ισχύος (44-35), με τον Άρη να μην έχει απαντήσεις. Μάλιστα, η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, για το 46-36 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε. Ο Άρης προσπαθούσε, όμως η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και αυτό την βοήθησε ώστε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Οι προσπάθειες από Βασιλειάδη και Ιβάνοβιτς έδωσαν… αέρα στην Ένωση, η οποια έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 15 πόντων (63-48). Ο ρυθμός ήταν με τους παίκτες του Ζντοβτς οι οποίοι από ένα σημειο και μετά έκαναν… ότι ήθελαν στο παρκέ. Ο Ούκιτς «σιγησε» μεν στα τελευταία λεπτά, όμως Ντίξον και Ελονού έκαναν τη… δουλειά και με το παραπάνω, με την Ένωση να φτάνει δια περιπάτου στο τελικό 81-61, μέσα σε αποθέωση από τους 6.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και ζήτησαν… νίκη στον ημιτελικό Κυπέλλου της Θεσσαλονίκης!

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-36, 63-48, 81-61,

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (4), Ελονού 13, Σάκοτα 7 (1), Βασιλειάδης 8 (1), Μιλόσεβιτς 6, Χαριτόπουλος, Ντίξον 19 (2), Λαρεντζάκης 1, Ιβάνοβιτς 6, Μαυροειδής 3, Ουίλιαμς 2, Τσαλμπούρης.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6 (1), Κάμινγκς 14 (2), Ζάρας 7 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8, Γιάνκοβιτς 8 (2), Καββαδάς 7, Ντραγκίσεβιτς 11 (1).

Στα άλλα ματς της ημέρας:

Προμηθέας – Κόροιβος Αμ. 79-81

Λαύριο – Απόλλων Πατρών 79-65

Ρέθυμνο – Δόξα Λευκάδας 80-86

Τρίκαλα – Κολοσσός 74-67

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ