aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχασε και από το Ρέθυμνο η αποκαρδιωτική ΑΕΚ

Έχασε και από το Ρέθυμνο η αποκαρδιωτική ΑΕΚ

Ο κατήφορος για την ΑΕΚ συνεχίζεται… Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε την χειρότερη φετινή της εμφάνιση και γνώρισε τέταρτη ήττα σε πέντε αγωνιστικές της Basket League. Θύτης το Ρέθυμνο, που παίζοντας έξυπνα και με πάθος πανηγύρισε με 75-67 την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου με 19 και ο Κόνερ Φράνκαμπ με 17 πόντους έκαναν την διαφορά για τους γηπεδούχους, ενώ «κλειδί» ήταν ο ύψους 1,98μ. σέντερ Ντέιβιντ Χότον με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Μόνο ο Τολιόπουλος με 11 και ο Σαντ Ρόος με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ διασώθηκαν από την «Ένωση». Αρνητικός παρά τους 17 πόντους του ο Κιθ Λάνγκφορντ, που είχε 6/15 σουτ, δεν βοήθησαν ούτε οι Ρέι και Ματσιούλις, ενώ έλειπαν οι τραυματίες Σλότερ και Γιάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς στο Ρέθυμνο όσο άσχημα τελείωσε εκείνο στα Ιεροσόλυμα απέναντι στην Χάποελ. Οι γηπεδούχοι με ένα επί μέρους 17-1 (!) έφτασαν νωρίς στο +14, 17-3, με τον Φράνκαμπ να οργανώνει και να εκτελεί έχοντας βασικούς συμπαραστάτες τους Μάρεϊ και Χάρις. Η «Ένωση» είχε αποκαρδιωτική εικόνα σε άμυνα κι επίθεση, με τον ωρυόμενο Ηλία Παπαθεοδώρου να προχωρά σε συνεχείς αλλαγές αναζητώντας ένα λειτουργικό σχήμα.

Οι συνεργασίες του Γκίκα με τον ξεχασμένο Τσαλμπούρη πρόσφεραν κάποιες λύσεις στους φιλοξενούμενους που στις αρχές της δεύτερης περιόδου μείωσαν στους έξι, 20-14. Η δράση του εξαιρετικού Χριστοδούλου, ωστόσο, οδήγησε τους Κρητικούς ξανά σε διψήφιες διαφορές, 35-25, πριν τα τρίποντα των αρνητικών στο πρώτο μέρος Ρέι και Λάνγκφορντ περιορίσουν κάπως την ζημιά στο φινάλε του ημιχρόνου, 43-36.

Η κυριαρχία του Ρεθύμνου εδραιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με την ΑΕΚ να αναλώνεται σε επιθέσεις… μονού με Λάνγκφορντ ή Ρέι και να παραμένει ευάλωτη στην άμυνα, όχι απλώς δεν πλησίασε, αλλά είδε τους γηπεδούχους να ξεμακραίνουν. Με βολές του Γκόρντον η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 15, 61-46, στο τελευταίο λεπτό της περιόδου και η απογοητευτική «Ένωση» είχε ένα βουνό να ανέβει.

Η είσοδος του Τολιόπουλου έφερε μια επιθετική σπίθα στους «κιτρινόμαυρους», που όμως παρέμεναν κάκιστοι στα μετόπισθεν και είδαν τον «καυτό» Φράνκαμπ να κάνει το 71-60 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η καθυστερημένη πίεση της ΑΕΚ απέφερε κλεψίματα και με πέντε σερί πόντους του Λάνγκφορντ πλησίασε στους τέσσερις, 71-67, με 1:27 να απομένουν. Το λέι απ του Χριστοδούλου και το άστοχο τρίποντο του Χρυσικόπουλου έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Ρεθύμνου που πήρε πανάξια την μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-11, 43-36, 61-48, 75-67.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ανδρικόπουλος, Ζακεστίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ