aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΔιατήρηση του κορμού αποφάσισαν Γιαννακόπουλος-Πασκουάλ

Διατήρηση του κορμού αποφάσισαν Γιαννακόπουλος-Πασκουάλ

Το πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου χάραξαν χθες Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Τσάβι Πασκουάλ σε συνάντηση που είχαν. Μπορεί να έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ήδη ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και ο Καταλανός προπονητής δουλεύουν για το «χτίσιμο» της ομάδας για την επόμενη περίοδο, όπου μεγάλος στόχος εκτός από τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα είναι η επιστροφή στο Final Four.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ζήτησε να διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κορμού που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο νταμπλ και την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχει ανταγωνισμός από ομάδες που διαθέτουν τεράστια μπάτζετ (και ευνοούνται από την πολύ ηπιότερη φορολόγηση των χωρών τους), ενώ για ορισμένους υπάρχει και το δέλεαρ του ΝΒΑ.

Είναι σαφές πως στην ομάδα παραμένουν οι Καλάθης, Παππάς, Μπουρούσης, που έχουν συμβόλαιο, ενώ δεσμεύονται και οι Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης και Λούντζης, που όμως θα πρέπει να αποφασιστεί πώς θα αξιοποιηθούν. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Φώτση, που αν και θεωρείτο απίθανο να μείνει πριν από 1-2 εβδομάδες, δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει. Δεδομένη είναι η πρόθεση ανανέωσης των Σίνγκλετον (που όμως αναμένεται να «ψαχτεί» στο ΝΒΑ όπως του επιτρέπει το συμβόλαιό του), Γκιστ και Ρίβερς (που είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού), λογικά δεν θα συνεχίσει ο Φελντέιν (κι ας έχει συμβόλαιο) και ο Γκέιμπριελ (θα αναζητηθεί κάτι καλύτερο για τη θέση 4-5), ενώ μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Τζέιμς που έχει ήδη μεγάλες προτάσεις στα χέρια του. Από την ελληνική αγορά, Μάντζαρης και Περπέρογλου είναι προτεραιότητες, ενώ δεν αποκλείεται η επένδυση στο ταλέντο του Μήτογλου.

Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα τα ξαναπούν προσεχώς για τις οριστικές αποφάσεις, που θα εξαρτηθούν και από τις υποθέσεις των παικτών που ο Καταλανός τεχνικός έχει ζητήσει να μείνουν αλλά δεν είναι βέβαιο πως αυτό θα συμβεί (π.χ. Σίνγκλετον).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ