aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΔιαμαντίδης: 2016 λόγοι να τον θυμάσαι!

Διαμαντίδης: 2016 λόγοι να τον θυμάσαι!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όπως κάθε χρονιά έτσι και το 2016 θα το αποχαιρετήσουμε κρατώντας και τα θετικά και τα αρνητικά του, τα οποία θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατόν. Όσον αφορά στα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα, το 2016 ήταν Ολυμπιακή χρονιά αφού διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο. Επίσης, ήταν χρονιά Euro, με τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Γαλλίας.

Σαφώς και υπήρξαν αρκετές επιτυχίες στον αθλητισμό και γεγονότα που άφησαν το δικό τους στίγμα. Ωστόσο, τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και το Euro θα γίνουν και πάλι σε τέσσερα χρόνια, όπως κι άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, είτε κάθε χρόνο είτε ανά δύο χρόνια.

Αυτό που σημάδεψε χιλιάδες κόσμου σε Ελλάδα, Κύπρο και όχι μόνο, που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο μπάσκετ, ήταν η απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ένας σπουδαίος καλαθοσφαιριστής, από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος της γενιάς του και από τους καλύτερους που ανέδειξε το άθλημα στην Ελλάδα.

Ένα διαμάντι! Ο Μητσάρας ήταν η ψυχάρα, ο παίκτης κόσμημα για τον Παναθηναϊκό, που ο κάθε φίλος της ομάδας τον έβαλε στην καρδιά του. Το κενό του δεν θα αναπληρωθεί με τίποτα. Διαμαντίδης ήταν μόνο ένας!

Ο γεννημένος στην Καστοριά καλαθοσφαιριστής έκανε καριέρα 17 χρόνων: Πέντε χρόνια (1999-2004) στον Ηρακλή και τα υπόλοιπα δώδεκα (2004-2016) με μεγάλη επιτυχία στον Παναθηναϊκό, φορώντας το νούμερο 13. Υπήρξε και αρχηγός της ομάδας για οκτώ χρόνια. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους παίχτες όλων των εποχών στο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός.

Ο Διαμαντίδης με την ομάδα του Παναθηναϊκού έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε συνολικά 22 τίτλους (9 πρωταθλήματα Ελλάδας, 10 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα Ευρώπης).

Αποτελεί μέλος της καλύτερης δεκάδας για την πρώτη δεκαετία στην ιστορία της Ευρωλίγκα (2001-2010), ενώ ήταν υποψήφιος για να αναδειχθεί ως μια από τις πενήντα σημαντικότερες προσωπικότητες της Ευρωλίγκα, για τα πενήντα χρόνια της διοργάνωσης (1958-2008).

Την 1η Απριλίου 2016 η Ευρωλίγκα τού απένειμε το βραβείο του Θρύλου της διοργάνωσης. Αποτελεί πρότυπο αθλητή για τις επόμενες γενιές καλαθοσφαιριστών. Τα επιτεύγματα και ο χαρακτήρας του Μητσάρα αποτελούν 2016 λόγους για να τον θυμάσαι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ